söndag 16 september 2012

Dagen när David nästan slog Goliath

Skepplanda har ju verkligen imponerat rejält i årets Division 6 Alingsås och är värdiga serieledare. Holmens tjejer har å andra sidan visat en rejält stigande formkurva sen i våras och det är en match mellan två spelande lag som väntar idag på Brogårdsvallen!

När domaren blåser igång matchen slår plötsligt blixten ner, det tar bara 14 sekunder så har plötsligt Molly runnit igenom och Holmen leder med 1-0 innan Skepplandatjejerna börjat tänka på sitt anfall. Det här är ju mer än vi kunnat förvänta oss och en sådan här tystnad från den annars sköna Skepplandaklacken har vi väl aldrig varit med om :) Att det sedan är de röda tjejerna som fortsätter chocka och med ett underbart kortpassningsspel får fram bollen till Siri på högerkanten som trycker in 2-0 innan två minuter av matchen gått, ja vem hade väl kunnat tro det!? Nu börjar dock Skepplandatjejerna bygga upp sitt spel ordentligt som dom är så duktiga på, men när Holmentjejerna krigar på rejält från mittfält och neråt, så får inte våra motståndare till de där chanserna som dom fått i våra tidigare möten och istället är det Malin, Johanna och Siri på mitten som bolltrollar och efter en kvart är det Molly som sprungit fri helt otroligt leder vi med 3-0!

Detta är definitivt inget våra motståndare räknat med och nu börjar hornen växa ur vinnarskallarna från Skepplanda. Under en grym period så visar man varför man vunnit så mycket och det tar bara några minuter så har dom också kvitterat till 3-3. Som alltid när ett lag flyttar sina positioner längre och längre framåt så öppnas luckorna bak och idag ska man verkligen inte släppa en öppning till Molly, för då smäller det rejält... 4-3, hat-trick och Holmens tjejer visar grymma kämpatakter som inte viker ner sig trots tappad 3-0 ledning!

Spelet böljar rejält och ett av Skepplandas anfall rensans undan till hörna och är det något vi ligger i underläge på är det Skepplandas styrka i hörinläggen och framförallt ser vi här Lelle forcera fram och med en perfekt nick kvittera igen för Skepplanda. En liten stund senare är det nära igen för Skepplanda men Emelie plockar ner och med ett snabbt utkast via vårt mittfält friställer Molly som "bara" behöver lägga in bollen bredvid målvakten som då gör en perfekt avvägning och lyckas med en nästan omöjlig räddning! Applåder från bägge hejaklackarna på läktaren! Utsparken därefter blir perfekt till en Skepplandatjej som blir fri med målisen, men återigen är det en kanonräddning, denna gång av vår egen Emelie!! I halvlekens sista anfall är det återigen Holmens tjejer som håller stenhårt i bollen och Johanna som lägger en perfekt boll på djupet där Molly återigen är snabbast och med iskyla placerar hon in 5-4 som också blir halvtidsresultat. Snacka om en match som böljar fram och tillbaka!

I andra halvlek är det dock Skepplanda som blåser på för fullt och när sju minuter gått så får dom en frispark i farligt läge på vår planhalva där ett stenhårt skott ger målvaktsretur och sånt får vi inte släppa till för nu är det kvitterat igen för Skepplanda!! Minuten senare är det återigen Skepplanda som får en alla sina hörnor där Emelie stabilt plocka ner bollen (en av hur många som helst känns det som :) Nu är det våra motståndare som lagt i en extra växel och har minst två ribbskott, flera hörnor och ett jäkla kämpande, men det står fortfarande 5-5 i matchen.

I 63:e matchminuten får dock Holmen en frispark på Skepplandas planhalva som Siri slår klockrent in i straffområdet, men istället för målchans leder detta till en kontring som återigen utmynnar i Skepplandahörna. Är det något idag som verkligen gör skillnaden så är det de gulsvartas ruggigt effektiva hörnor och med mindre än fem minuter kvar av matchen så har Skepplanda vänt ett flertal underlägen till ett måls överläge.

Trots en grym Holmenpress i slutminuterna så tätar Skepplanda upp rejält och hela laget är verkligen nere och försvarar sin ledning. Domaren blåser av och vi har tyvärr igen förlorat mot serievinnarna, men idag har våra röda tjejer verkligen visat att vi kan stå upp emot vilket lag som helst! Skepplanda har bara släppt in 14 mål totalt i år, 8 av dessa har kommit från Holmentjejer!!

#100. Johanna Carlsson<br /><b style="color:red">Vänster Forward</b>Matchens Kanon: För ett hysteriskt slitande som mittfältsgeneral ger vi idag Johanna Carlsson matchens kanon. Johanna tar det där extra klivet upp i tempo som gör att Skepplanda gång på gång tappar sina markeringar och försöker få tag på bollen. Mycket snyggt spel idag Johanna! Sedan vill vi ge ett extra pluspoäng till hela laget som spelar helt underbart idag. Allt från passningsspel till markeringsspelet, målvaktsspelet ja allt satt som en smäck idag. Ni är bäst tjejer!!