Sök i den här bloggen

söndag 1 juni 2014

Offside, offside, offside

en gott dagsverke i Fristad och fortsatta serieledare Div 3 Södra
Då var det dags att köra igång andra vändan av Div 3 och idag besöker vi Fristad. Till denna match var det halvkaosigt att få ihop lag på grund av Alingsås studentbal (för storasyskon) som hålls ikväll och till råga på allt är vår målvakt skadad. Först tackar vi extra till Malin som direkt erbjöd sig att dra på målvaktshandskarna (och även Bea som dock aldrig behövde hoppa in i mål), även om kvällens enda bollkontakt kom från lagkompisar :) Sen även ett extratack till Lisa och Ebba från F01 som var med igår och plockade hem guldet i BilNilsson och idag visade att 11-manna mot två år äldre tjejer inte heller är några problem, grymt jobbat tjejer och riktigt härlig attityd i dom täta närkamperna!

Fristadtjejerna har onekligen övat en detalj extra noga, för efter tio minuter har domaren blåst minst 10 offsideavblåsningar på HIF och visserligen står vi på "fel "planhalva, men det ser ändå ut som ganska många avbrott där domaren helt enkelt tror att våra snabba toppar ligger fel, något vi får jobba extra med. Efter tolv minuters pumpande på Fristads planhalva får vi då äntligen hål på ballongen och Bea assisteras på ett strålande sätt av en hårt arbetande Lisa00, härligt! Sen fortsätter det i samma stil, där Holmen anfaller, Fristad rensar, vi får offsideblåsningar emot oss och till slut är vi nästan uppe i en halvtimmes spel innan Ebba syr in ett härligt inlägg från vänsterkanten och Molly iskallt drar den runt målisen som jobbar riktigt offensivt. 3-0 fem minuter senare kommer till efter en av många Holmenhörnor där till sist Jonna knäar (!?) in halvtidsresultat, grymt och verkligen välförtjänt!

I halvlek har vi ett långt samtal med tjejerna om att det inte är någon idé att gnälla på domaren och efter att han även sagt till både linjeman och Fristadtjejerna att sluta ropa "offside" i varje anfall så får vi lite mer ro. Det tar ändå tio minuter innan vi än en gång kommer i hög fart med tre anfallare på rad och Molly blir den som pressar in 4-0, Fristads duktiga målis har det verkligen inte lätt ikväll. Tio minuter snarare är dags för mer härligt passningsspel när Molly assisterar och denna gång är det Bea som trycker in sitt andra mål för kvällen och 5-0. Matchen i sig är ofta ett ställningskrig på från mittplan med flera frisparkar för Holmen, men det blir lätt så när motståndarna inte riktigt hänger med, upp till halva Fristads planhalva där antingen våra genomskärningar går igenom och Fristads målis får jobba hårt, eller så stannar den på en Fristadtjej som försöker få igång ett eget anfall. De få gånger bollen väl kommer ner till vårt målområde är det en Holmentjej som passar Malin i mål så att vi kan börja om och bygga upp vårt anfallsspel igen, byta kant etc. Helt otroligt men det är faktiskt sant att Fristad inte har ett enda skott på mål på hela matchen, mycket tack vare vår hårt arbetande backlinje som helt raderar ut allt i anfallsväg! 6-0 med tio minuter kvar är det Elenora som tråcklar in efter en härlig solorush från vänsterkanten och till sist är det såklart Molly som efter en underbar hörna av Emilia fullföljer sitt hattrick och gör 7-0 som blir slutresultat i matchen.

I denna match kunde det lika gärna varit dubbelt så många mål för Holmen, men Fristads backlinje jobbar väldigt duktigt med offsidefällan och även om det ofta är väl snällt dömt offside, så gör dom ett riktigt bra jobb som tvingar våra anfallare att lämna mer avstånd för att slippa blåsas av varenda gång, det är inte lätt för en ensam domare att ha full koll på tighta situationer. Nästa Div3-match är fredagen den 13:e (!) när vi tar emot Örby IFK och ska jobba hårt för att ta hem en vinst denna gång!

PS: Fristads syn på matchen kan ni läsa på referatet på deras lagsida, vi delar inte riktigt samma syn på alla detaljer i matchen om vi säger så...