lördag 7 juni 2014

Upp i serieledning igen för Holmen i Div 4 Västra

uppladdning inför matchen mot Halvorstorp
Så var det då dags för retur mot Halvorstorps IS och till denna match vill vissa tjejer testa nya positioner så Mayah kör vänsterytter, Cornelia går upp på mitt-mitt liksom Lisa och Alva ställer sig i mål. Detta gör såklart också att vissa får anpassa sig och extra stjärna idag till Alva som lite motvilligt drar på sig målvaktshandskarna och framförallt till Cornelia som körde både höger och vänsterytter, forward, mitt-mitt, höger och vänsterback och vetefasiken om hon inte var ett tag som mittback också, grymt med tjejer som ställer upp så för lagets bästa och hela tiden med ett leende på läpparna!

I förra mötet fick vi inte igång vårt spel ordentligt och det går lite trögt i början även denna gång och tyvärr får vi nästan omgående en skada på Mayah som trampar snett och tvingas utgå för resten av matchen. Även om Holmen har stort bollinnehav så kräver det en delikatess efter tio minuter där Cornelia på högerbacken lägger passningen precis till Vera som på volley snyggt direktskarvar vidare till Bea som utnyttjar sin snabbhet, drar förbi alla motståndare och kyligt placerar bollen i målisens bortre hörne. 2-0 några minuter senare är istället på vänsterkanten där Jonna kämpat till sig bollen och passar bak till Cornelia som klipper till ett distansskott som glider över HIS målis, snyggt! Som lite variation kommer vi två minuter senare i mitten där Nora lägger en djupledsboll längs marken som Molly plockar med sig och återigen en snygg placering till 3-0! I anfallet därefter sticker Halvorstorp upp i ett av få antall som går hela vägen, får till en hörna som Cornelia snyggt nickar bort! Mot slutet av halvleken är det återigen vår vänsterkant som skördar framgångar när Lisa breddar till Linnea som klipper till och ännu ett distansskott som glider mellan målisens fingrar och ribban. Bra halvtidsresultat.

Lagen tackar varandra efter matchen och våra två egna domare Abbe & Telman gör som alltid ett riktigt bra jobb!
I andra halvlek är det förvirring i positionerna i vårt lag, mittspelare som inte jobbar hem och plötsligt har Halvorstorp fått mer energi och kämpar in en snygg reducering. Tyvärr ger inte detta tändvätska till våra tjejer och HIS press får ligga kvar och när dom denna gång får till en hörna så gör deras press att det blir en olycklig Holmenrensning efter en nick mot mål som istället studsar bakåt in i vårt mål, 4-2 och nu känner HIS kvitteringsvittring. Inte nog med detta utan nu får vi även matchens andra avlyftning från planen när Linnea åker på en oturlig krock som sätter punkt för hennes spel idag, tur vi hade fyra avbytare från början!

Nu känner vi på sidan att vi behöver stadga upp och börjar flytta tillbaka tjejerna till sina invanda positioner vilket ger resultat ganska omgående när vi får tillbaka tryggheten och kan vrida upp tempot ett snäpp till. 5-2 i 58:e matchminuten är ett mönsteranfall där Cornelia lyfter bollen över HIS backlinje och Molly snyggt förvaltar till mål. Två minuter senare är det Lisa som dundrar på ett skott som HIS målis inte lyckas hålla och äntligen gör vi som många motståndare tidigare, utnyttjar returen och självklart är det en Molly i toppform som ser till att utöka sin målskörd och 6-2! Ytterligare två minuter senare får Holmen en frispark i bra läge och det är så underbart att se Lisa lägga bollen till rätta och bara placera in den i bortre krysset, 7-2! Ytterligare tre minuter senare kommer vi med trippla anfallare och Beas felvända mottagning och touch till Molly är verkligen en delikatess som vi gärna ser mer av! Molly kommer förbi i full fart och har ju nästan svårt att missa mål nuförtiden och 8-2 är verkligen en uppryckning som Halvorstorp inte räknat med efter sin egen uppryckning efter halvtidsvilan. Tyvärr får vi återigen se exempel på hur det kan gå när man tror att någon annan gör jobbet när HIS än en gång får utdelning på sitt fina spel och snyggt kan trycka in ännu en reducering (8-3) i sitt nästa anfall (snyggt skott längs marken som går otagbart längs stolproten). Minuten senare får dock äntligen Bea trycka in ett mål till efter några avslut strax utanför och matchen slutar 9-3 till Holmen (även om vi nästan uppdaterat resultatet till tvåsiffrigt när Beas boll i slutminuterna går bakom målisen men till sist kurvar av utanför målstolpen).

Grymt spelat idag tjejer och extra plus för uppryckningarna när vi väl samlar ihop spelet. Tänk på att det är vi på sidan som säger till när/om ni ska byta positioner på planen, annars blir det bara väldigt förvirrat för alla inblandade :)

PS: Som positivt alternativ till en annan motståndares matchreferat nyligen så är det riktigt roligt att läsa Halvorstorps tankar från matchen. Ta åt er tjejer, ni är riktigt riktigt duktiga!