fredag 27 juni 2014

Upp i serieledning igen i Div 3 Södra

Sista seriematchen i Div 3 före sommaren
Då var det dags för sista seriematchen i Division 3 Södra innan sommaruppehållet och denna gång är det Västra Mark/Öxnevalla som är på besök. Regnet öser ner, men precis innan vi kommer igång med uppvärmningen är det som bortblåst, en härlig kontrast till gårdagens match :) Däremot är det precis som igår att det är våra motståndare som är lite piggare när domaren blåser i pipan och VMÖ bollar sig skickligt ner på vår planhalva, men motas bort när dom stöter på vår mittlås Emilia och Cornelia. Vi får dock inte riktig iväg bollen utan inleder matchen med att försöka lyfta upp spelet, vilket till sist går vägen. Tio minuter in i matchen har vi kontroll på mittfältet och VMÖ börjar backa hem när Lisa00 slår en skön djupledspassning som Lisa01 löper på från högerkanten, viker in och tråcklar in 1-0, riktigt snyggt!

Nu är det Holmen som ligger på och pressar och VMÖ får inte lugn och ro att bygga upp sitt spel. När vårt mittfält denna gång bygger upp spelet på vänsterkanten är det Siri som slår ett perfekt inlägg som en annan av våra inlånade 01:or, Madde plockar ner och med sin snabbhet drar ifrån sina motståndarbackar, lurar målvakten åt fel håll och bollen rullar så sakta över mållinjen, 2-0 till Holmen!! Nu kommer VMÖ i försök till djupledsbollar över vår backlinje som jobbar ihop perfekt, täcker upp för varandra och plockar bort allt som ens är i närheten av farligt. Istället är det en snygg spelvändning på högern där Ellen vinner en nickduell, sätter bollen på Lisa01 som tar några snabba kliv och förlänger bollen snett inåt bakåt till Molly som lägger bollen tillrätta och placerar in 3-0 efter dryga 21 matchminuter. Nu känns det som det kan rinna på rejält och vilken kalldusch vi istället får när en VMÖ-tjej i anfallet därefter får tid på sig att måtta och får till en riktig drömträff en bit in på vår planhalva där bollen seglar in mellan Amandas fingrar och ribban, det är reducerat!

Vad gör vi då, jo självklart ökar vi trycket framåt och spelar ut bollen från vänster, in i mitten, till högersidan, tillbaka in i mitten där Bea lägger en underbart öppnande passning mellan mittbackarna som Molly resolut trycker med sig och kommer ensam med målisen så 4-1 är ett faktum! Två minuter senare snor vi återigen bollen och kommer på högerkanten där Lisa01 verkligen fått upp farten och denna gång får fram bollen till Bea som snyggt lägger in 5-1 till Holmen. Nu följer en mörk period för Holmen när vi först får ett helt korrekt mål bortdömt för offside (Bea kommer fri framför mål och passar Molly som trycker in den medans en VMÖ-utespelare på mållinjen försöker få bort den). Därefter får Lisa00 gult kort för en satsning där domaren blåser för vårdslöst spel och i anfallet därefter går Beas skott i mål, studsar ut och domaren låter spelet fortsätta. Sådana missar som kan hända och tur att det inte var i en målmässigt jämnare match! Vi får ändå gå till halvtidsvila med 6-1 efter att Madde på slutet trixar med sig bollen och får över den till Bea som kan trycka in en stabil ledning för Holmen!

I andra halvlek har vi sagt att vi ska fortsätta som i första, men det är lite diskussioner om tjejer som vill byta position och tyvärr påverkar detta vårt positionsspel. Återigen är det en rejäl VMÖ-press och med lite tur leder det som mest till en ribbträff och en hårt arbetande Amanda i mål som får slita rejält tillsammans med våra mittbackar. VMÖ får ofta allt för lätt komma in på kanterna och vi sjunker allt lägre med hela vårt lag. Tio minuter in är det ändå vår måltjuv Molly som kommer ensam med två backar och blir så rejält nerträngd att domaren blåser straff. Molly förvaltar den själv iskallt och Holmen leder med 7-1. Tyvärr får inte detta den effekt vi önskar utan VMÖ får fortsätta pressa högt och ofta utan att vi pressar tillbaka så dom kan ganska ostört passa runt medans vi får slita för att täppa till. Så kommer då också en logisk reducering igen, nästan en kopia på deras första mål då ännu ett distansskott sniker in alldeles under ribban.

Nu kommer vi tillbaka i anfall, men vårt mittfält som pressats tillbaka rejält ligger ofta allt för långt ner när vi vänder spelet och oavsett om det är Molly, Bea eller Madde på topp så kommer dom ofta allt för ensamma mot 2-3 backar och har självklart riktigt svårt att komma till avslut. I 64:e matchminuten kommer vi ändå i ett anfall med tre Holmentjejer och Siri tråcklar ut bollen till Bea som från hörnstolpen lägger den till en felvänd Molly som vänder om och pangar upp 8-2 i nättaket!!

Nu inträffar en riktigt tråkig olyckshändelse när Moa som skall byta in reser sig för snabbt och slår i huvudet rejält i taket på avbytarbåset. Nästan avsvimmad blir hon liggande på marken och självklart blir både vi ledare såväl som lagkompisar riktigt skärrade och fokus försvinner lite grann från matchen (nu lite senare ikväll är det bättre!). VMÖ hade redan innan riktigt bra anfallsarbete med hög press och ligger nu i för att reducera än mer. I 68:e matchminuten får dom en hörna som vi inte lyckas rensa så till sist får en VMÖ-tjej tårna på bollen och 8-3 är ett faktum. Nu har vi nästan hela laget nere och försvarar och anfallsmässigt kommer vi inte långt innan VMÖ vinner tillbaka bollen och jobbar frenetiskt för fler mål. Detta lyckas till slut med några minuter kvar och 8-4 blir till sist också slutresultat.
Serietabellerna inför sommaruppehållet, Holmen på förstaplats i bägge våra serier!
Det vi framförallt skall ta med oss från denna match är vår första halvlek som verkligen var magisk på alla fronter. Alla tjejer jobbade och täckte upp för varandra och passningarna var hela tiden välplanerade såväl som välplacerade. Även om vårt tempo sjönk i andra halvlek så jobbade vi hela tiden framåt när det lätt kan bli att man faller tillbaka och försvarar en ledning då tröttheten sätter in. Resultatet i matchen innebär också att vi plockat tillbaka serieledningen på målskillnad och inför sommaruppehållet leder både Division 3 Södra såväl som Division 4 Västra (efter gårdagens match). Holmens tjejer, det är grejer... :)