torsdag 3 juli 2014

Obesegrade serieledare i halvtid!

En övertygande seger på bortaplan för Holmens tjejer!
Över en timmes resa och till Råda och första mötet med Råda BK får avsluta våra seriematcher före sommaren. Regnprognosen håller sig åtminstone borta, för även om det blåser en del på Rådavallen, så skiner en strålande sol ikväll, perfekt fotbollväder!

Holmentjejerna pressas tillbaka i början av matchen när Råda har ett rejält flyt i spelet och kommer etta på i stort sett varenda boll. Vi lyckas ofta pressa ut dom mot kanterna och kommer dom i mitten trycker antingen Elsa eller Cornelia bort dom så om det blir något avslut går det inte rent mot mål. Efter fem minuter tar vi över spelet och kommer i ett första anfall där Molly blir nedtryckt utanför straffområdet och tar frisparken själv, tyvärr i muren och till sist offside på Elin. 1-0 till Holmen kommer dock en stund senare och här tar Molly revansch på sig själv när hon får en smörpassning av Lisa01 och trycker in 1-0 för Holmen, supersnyggt passningsspel även dessförinnan när vi håller bollen i mittfältet!

2-0 till Holmen kommer några minuter senare och denna gång är det Lisa01 som dribblar sig förbi 3-4 motståndare, trycks ut mot högerkanten och får till ett perfekt distansskott som glider över målisen! Lisa01 har verkligen fått upp farten för i 20" matchminuten är det Moa som lägger bollen i öppningen mellan mittbackarna och Lisa01 som gör 3-0 i soloraid i högsta fart! Holmen håller uppe pressen och även om vi inte kommer till några avslut får inte heller Råda till några, ställningskrig på mittfältet! 4-0 är ett lite otursmål i 30" när målisen skall göra utspark och spelar rakt i famnen på Molly som iskallt tar två steg fram och placerar 4-0 vid ena stolproten. Fyra minuter senare kommer Vera på högerkanten i full fart, trycker med sig bollen och får till ett härligt inlägg där (såklart) Molly är påpassligt framme och gör 5-0. I halvlekens sista minut är det Råda som pressar totalt för en reducering och först är det Cornelia som pressar ut deras anfallare mot kanten och håller henne borta tillräckligt länge för att Mayah kan glida in som understöd och skottet som går iväg till sist limmar Alva och domaren blåser för halvlek.

halvlek och 5-0 ledning för Holmen...
I andra halvlek märks det ganska tydligt att tjejerna leder med 5-0, för nu är det fokus på snyggt spel och många passningar blir det när Råda får springa och jaga. Men detta verkar effektivt, för Råda... för dom tar över mer och nu är vi tillbaka vid som matchstart när vi förlorar varje motlägg, bollarna studsar Rådas väg helt och vi kommer inte fria i anfall och inte heller ger vi understöd när Råda anfaller.

Rådas reducering kommer till sist efter en kvarts spel i andra halvlek. En snyggt slagen hörna kombinerat med en omarkerad anfallare och plötsligt står det 5-1. Bea skjuter i ribban anfallet därefter, men fem minuter senare är det Rådamål #2 när vi återigen låter en anfallare stå helt omarkerad och måtta från halva vår plan. Alva sträcker sig rejält, men 5-2 är ett faktum.

Nu är det ett rejält tjongande, även om Holmentjejerna försöker spela runt så tar det faktiskt nästan en halvtimme innan vi utökar vår ledning och denna gång är det Lisa01s tur att göra hattrick efter kanonsnyggt vänsterinlägg av Siri, härligt! Mot slutet av matchen är det framförallt Holmen som ligger på när Linnea krigar sig fram på vänsterkanten, Bea dribblar och dribblar på högern men trots att Råda gått ner på trebackslinje för att reducera mer, så har deras målvakt spelat upp sig och plockar alla våra avslut. Det hade kunnat bli betydligt fler Holmenmål, men efter var sin vunnen halvlek är det ändå totalvinst för Holmen med 6-2 och vi avslutar serien obesegrade i halvtid och fortfarande serieledare i Division 4 Västra, superstarkt jobbat tjejer och ha nu ett riktigt skönt sommarlov (tills vi ses i Dana! :)