Sök i den här bloggen

lördag 5 juli 2014

Tillbakablick våren 2014

Underbar inledning på fotbollsåret 2014!
Första halvan av 2014 är en rejält fotbollsintensiv period samtidigt som vi tyvärr får inse att även vårt gäng drabbas av "tonårssjukan" där flera av våra duktiga tjejer väljer att satsa på annat än fotbollen. Det är förstås väldigt tråkigt men vi har haft flera roliga år tillsammans! Vi hoppas att ni alla har med er dessa roliga minnen och skulle ni känna suget efter fotbollen igen är ni såklart mer än varmt välkomna tillbaka! Det positiva vi tar med oss här är då att vi inte bara lyckats behålla ett härligt gäng om 24 satsande tjejer, vi når även sköna framgångar under våren tillsammans. Något vi såklart fortsätter bygga på tillsammans oavsett hur laget ser ut! Tänkte att vi skulle ta en snabbtitt i backspegeln och fräscha upp minnet på några av detaljerna som sticker ut i år!

I januari går slutspelet av DM F15. Redan i vintras stod det klart att Holmen som gruppsegrare (slår ut Alingsås KIK, IK Gauthiod, Wargöns IK och Vänersborgs FK) är med och slåss om platserna till Futsal-SM. Efter vinst mot Falköping och därefter oavgjort mot starka Bergdalen (som tyvärr gör fler mål på Falköping och vinner gruppen på poängskillnad) står det klart att vi poängmässigt räknas som trea i DM och detta är såklart ett rejält styrkebesked som vi siktar på att förbättra nästa år! Denna bronspeng följs sen upp med vårt första cupguld i år, inomhus i Öbollen när vi slår ut starka Göteborgslag som Onsala, Sävedalen, Torslanda, Tölö och Öckerö och till sist bärgar hem en skön buckla till Alingsås!!

I februari spänner vi bågen igen och ställer upp med ett lag i F16-klassen av Tångahallen Cup. Efter jämna matcher med två uddamålsförluster och en oavgjord ser vi vi att vi mycket väl kan mäta oss med lite äldre tjejer, även om det inte går hela vägen i denna cup denna gången. Vi får väl trösta oss med att vi redan har två guldbucklor hemma från tidigare 2012 och 2013 :)

I mars utmanar vi oss själva igen och kör F16-klassen av Tjejcupen i Vedum och denna gång räcker det nästan hela vägen, när vi slår ut många duktiga äldre lag som Fristad, Brämhult, Vedum, Toarpsalliansen mfl och endast går på pumpen i finalen mot duktiga Arentorp. Årets första cupsilver är ändå bärgat (och vi tog ju guld här 2013, i vår egen åldersklass och får dessutom revansch på Arentorp med en 5-1 vinst i senaste seriemötet nyligen :) Detta avslutar också vår futsalperiod och resten av månaden kör vi hårt i träningsmatcher för att komma igång inför seriespelet. Resultat, oavgjort mot starka Lerums IF och vinster mot två av Göteborgs duktigaste lag, Älvsborgs FF och Eriksbergs IF lovade gott inför kommande DM!

April kommer och så även vår inledande match i DM där Byttorps IF kommer på besök. Holmens DM-lag lägger i högsta växeln direkt, kör verkligen över Byttorp med hela 13-1 och vi har en strålande inledning på DM! Den efterföljande 8-delsfinalen mot Ulricehamn vinns med 1-0 och i kvartsfinalen innan sommaren mot Töreboda har vi återigen fyllt på rejält med bränsle och går vidare till semifinal med klara 10-0. Totalt på tre DM-matcher har laget då 24-1 i målskillnad, imponerande! Semifinalen spelas den 31/8 mot och uppe hos Skultorp, vi återkommer såklart med detaljer där!

Maj inleder vi med fyra härliga dagar på Sveriges absoluta elitanläggning när det gäller idrott, Bosön i Stockholm. Träningsmatcher mot starka Stockholmslag som AIK Ungdomsakademi och Hanviken SK varvas med träningspass med proffstränare Lollo Fors, föreläsningar med experter från Bosön och många härliga aktiviteter tillsammans. En perfekt uppladdning innan serien kör igång!

Seriespelet går ju verkligen från klarhet till klarhet och fast vi får en chock när det står klart att vi åker på trerondigt i bägge våra serier (totalt 32 matcher) så har alla tjejerna verkligen bitit ihop och kört fullt ut! Detta gör att vi går till sommarledighet som serieledare i både Division 4 Västra och Division 3 Södra! Totalt i vår har det blivit 16 seriematcher varav 11 vinster, 4 oavgjorda och endast 1 förlust. Totalt i år har vi spelat 51 matcher varav 35 vinster, 12 oavgjorda, 4 förluster och härliga 173-53 i målskillnad! Snacka om styrkebesked! 

Nu har de flesta i laget sådär två veckor "semester" att ladda batterierna inför Dana Cup i Danmark. Vi deltar med ett blandat lag i G15-klassen så blir såklart en utmaning att möta många av de bästa lagen från både Sverige och andra länder. Seriespelet för hösten kör igång sen redan den 9 augusti och sen får vi se hur serietabellerna ser ut när vi summerar ihop seriespelet sådär framåt oktober. Just nu ser det väldigt lovande ut för Alingsås skönaste gäng fotbollstjejer!!

Vi rundar av inför sommaren med årets andra cupguld, BilNilsson Cup!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00