tisdag 3 juni 2014

Oavgjort i tidiga seriefinalen Div 4 Västra

dom två bästa lagen i Div 4 Västra på samma bild
Södra Härene IFs duktiga tjejer har fullkomligt krossat sig fram till förstaplatsen i Division 4 Västra medans Holmalund kryssat lite mer försiktigt och belägrar andraplatsen. Det är därför en tidig seriefinal mellan de två just nu bästa lagen där SHIF leder på ett poäng mer vid matchstart. Att denna match ens blir av är en framgång i sig efter 2-3 datumbyten, studentfiranden, skolresor med mera som krockat hej vilt, men nu är vi samlade på härliga Granhagen för att se om HIF kan ta ännu en vinst i år eller om SHIF får revansch på förra mötet där Holmen vann med 2-1...

När domaren blåser igång matchen är det ett grymt taggat Holmen som tar tag i taktpinnen direkt. Det är verkligen fart från start som gäller och vi jobbar oss målmedvetet närmre Häras målområde. När vi blir av med bollen är det full sula direkt att jobba tillbaka den och SHIF-tjejerna verkar inte lika mycket på tårna direkt. Det tar sju minuter, bollen går från Siri på vänsterkanten, Johanna/Nora i mitten till Cornelia på högern som lägger en smörpassning som Molly totalfokuserat drar med sig och chockar med ett snabbt ledningsmål, vilken öppning!! SHIF-tjejerna verkar lika chockade för nästan direkt på deras avspark sen plockar vi än en gång bollen, börjar om på Moa i backlinjen, upp längs vänsterkanten, in i mitten där Malin sliter kvar bollen i, får över den till Johanna som lägger en djupledsboll och än en gång nitar Molly in ett mål... 10 minuter och Holmen leder med 2-0, vilken öppning... HIF-vågen har inte slutat rulla än, för än en gång snor vi sen bollen direkt på avspark och Johanna är någon decimeter från att utöka vår ledning bara minuten senare, denna gång har dock SHIF målstolparna djupt nerborrade och kan andas ut lite.

Nu är det dom gröna tjejerna som lugnar ner spelet och börjar visa varför det är dom som leder serien just nu. Vilket härligt passningsspel och vilken match bägge lagen gör, ingen som vill vika ner sig en millimeter så det smäller på ganska bra åt bägge håll, men hela tiden schysst och hårt! Ena minuten är det full fart åt ena hållet och brytningar i sista minuten av för oss Cornelia och EmiliaT (som sliter hårt som mittbackar) för att sen blixtvända och istället se Holmen komma med spelvändningar som täcker sida till sida och verkligen underbart att äntligen se tjejerna utnyttja hela planbredden i spelet! Till sist i 24:e matchminuten ger vi SHIF-Moa lite för lång tid att stå och sikta in sig och såklart kommer det en underbar öppnande passning som deras #1 måltjuv Victoria Helgesson kraftfullt tar med sig förbi vår backlinje och kyligt placerar bredvid Amanda i målet, det är reducerat... Resten av halvleken är det fortsatt attackfotboll åt bägge håll och båda lagens försvar får jobba ruskigt hårt för att hålla tätt. Rena fotbollspropagandan, men fortfarande Holmenledning när domaren blåser för halvlek.

I andra halvlek har di gröne avspark, men liksom i inledningen av första är det Holmen som snor åt sig bollen och avancerar direkt. Denna gång är deras målis med på noterna och får ut en hand på bollen som Jonna sånär kunnat tåa in i mål och istället hörna för Holmen som tyvärr inte leder till något. Istället är SHIF duktiga på att lugna ner spelet och få ner bollen på sin Helge som för en gångs skull lyckas kämpa sig förbi Cornelia och får till ett direktskott från kanten som snyggt går otagbart i Amandas bortre hörn, det är kvitterat... Nu stänger vi däremot igen den dörren totalt och spikar dubbla spikar i försvaret... Spelet fortsätter där andra perioden tog slut och Holmen står för underbara kortpassningar, sidförflyttningar och livsfarliga djupledslöpningar av Elenora (som är sååå nära att få in ett ledningsmål som till sist sniker bortre stolpen, tyvärr på fel sida). Södra Härene är grymt duktiga på att komma i fart i mitten och får ofta komma obehagligt nära innan ofta Emilia rensar i mitten och även Moa på vänsterkanten får slita ordentligt och håller ofta flera gröna tjejer stången innan vi får iväg bollen...

Med 15-10 minuter kvar av matchen vågar inte längre SHIF chansa på vinst utan flyttar ner Helgesson som mittback för att säkra upp. Hej vad hon får slita för nu är det Holmen som pressar allra värst för ett ledningsmål. Den allra bästa chansen kanske är Malins fantastiska dribblingsshow i SHIFs målområde där hon tar sig förbi 3-4 gröna tjejer, men inte får tid på sig att avsluta då det verkar som halva gröna laget ligger på henne. När domaren väl blåser av matchen känns det som två lag som ändå är väldigt nöjda att ha plockat med sig varsin poäng i denna match och tyvärr för oss då, så fortsätter Södra Härene att ha ledning i serien med just detta poäng. Nu får någon annan seriemotståndare hjälpa till lite och plocka poäng av dom, annars kommer det antagligen att bli en absolut avgörande seriefinal den 2:e september när vi tar emot SHIF på Brogårdsvallen! Guldstjärnor till hela laget denna gång för den kanske bästa matchen på länge mot ett riktigt kvalificerat motstånd och kom ihåg att vi fortfarande är enda obesegrade lag i bägge våra serier!!!