Sök i den här bloggen

torsdag 26 juni 2014

Back on track, upp i serieledning i Div 4

Första vinsten för HIF mot Arentorp efter ett antal jämna matcher
Hade man varit skrockfull var det inte precis en perfekt inledning inför denna seriematch. På vägen upp hamnar vi i oändliga bilkaravaner, kör förbi lastbilar som vält ner i diket, åker till fel matchplan (inte den vi spelade på senast utan en annan några kilometer bort) och när väl matchen kör igång 10 minuter efter utsatt tid (tack Arentorp/Helås FK för den extra uppvärmningstiden), ja då öppnar sig verkligen himlens portar och vattendroppar stora som golfbollar regnar ner lokalt över fotbollsplanen...

Holmen kör igång i stark press från start och rullar boll inom laget på ett fantastiskt sätt. Första fem minuterna rullar vi boll och försöker verkligen spela oss fram till ett mål. Döm om vår förvåning då när Arentorps allra första anfall leder till mål när Filippa inte kan hålla den snorhala bollen, hallå eller... AHFK fortsätter hålla pressen och det känns som vi kommer tvåa på varenda studsande boll och några minuter senare är vi bara en ribbträff bort från 0-2, vad är det som händer!? Det skall faktiskt ta hela 20 minuter innan vi igen får till ett avslut på mål och tyvärr blåser Lisa01s skott en bit utanför. Nu har Holmen däremot bra bollkontroll och bygger upp spelet från Filippa i mål till EmiliaT på mitten som snabbt spelar bollen vidare till Cornelia på högerkanten som lägger in bollen till Lisa00 som drar på direkt, nästan från mittcirkeln och det är kvitterat!! Några minuter senare kommer vi undan med blotta förskräckelsen när AHFK missar öppet mål och istället kommer vi i en omställning där återigen ett underbart passningsspel leder in i mitten där Lisa00 förlänger till en hårt kämpande Molly som i stort sett glidtacklar in 2-1 till Holmalund, vi är förbi!

Hela första halvlek ösregnade det, till och med hagel en kort stund!!
Nu har verkligen Holmen fått upp farten och Filippa sätter igång ett anfall där bollen hamnar i mitten, spelas tillbaka till vår backlinje där Alva och Isa får upp bollen till Moa som lägger iväg den längs kanten och Lisa01, som sätter en jäkla fart på vänsterkanten, drar förbi två backar och är sånär att trycka in en ledning när hon blir upphakad bakifrån och domaren pekar på straffpunkten. Lisa00 förvaltar straffen fint och placerar den ute i högerhörnet och plötsligt står det 3-1 till Holmen. Som ett omen från ovan slutar nu hällregnet som förpestat hela matchen, solen tittar fram och än en gång är det vårt mittfält som spelar ut, Lisa00 lägger en underbart öppnade passning i mitten och denna gång blir inte vindsnabba Bea avblåst för offside utan får fastställa halvtidsresultatet till 4-1 för Holmen, vilken vändning!

Andra halvlek blir en lite mer tillknäppt historia och även om vi har både hörnor, nickar mot mål (Jonna gjorde verkligen grymma försök att öka på ledningen med huvudet!), volleys som målvakten limmar med mera, så tar det 23 minuter innan Molly verkligen krigar till sig bollen i kamp med många svarta tjejer i målområdet och kan fastställa slutresultatet i matchen till 5-1 för Holmen.

Stort tack till ett fantastiskt kämpande Arentorp/Helås som verkligen gjorde det svårt för oss idag. Vi har ju aldrig vunnit mot detta gäng (mest spelat oavgjorda matcher faktiskt) och riktigt härligt att återigen kunna visa vilket fint spel som våra tjejer har. Upp i serieledning igen och  imorgon skall vi göra detsamma i Division 3 Södra när vi tar emot Västra Mark/Öxnevalla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00