tisdag 15 maj 2012

Vi bugar och bockar för fotbollslektionen!

Idag var serieledande Skepplanda BTK på i Alingsås och efter alla möten vi haft genom åren vet vi att detta är ett riktigt duktigt lag! När matchen körde igång kändes det helt öppet, men efter några minuters spel fick våra motståndare matchens första hörna och vilken underbart inövad hörna det var! Här ser vi direkt en viss skillnad när en av deras anfallare hoppar högt, sätter pannan direkt mot inlägget och 0-1 är ett faktum.

Inledande del av första halvlek är vi sist på varje boll och Skepplanda rullar runt precis som vi brukar kunna spela mot andra motståndare och det dröjer tills ca 15 minuter in i matchen innan vi börjar pressa på ordentligt, oftast på vänsterkanten där framför allt Johanna har ett underbart passningsspel och inlägg efter inlägg som Skepplandas tuffa backar med nöd och näppe rensar undan. Halvleken slutar 0-4 (sista målet direkt på hörna in i mål) och med lite mer flyt hade vi sluppit något av de målen samtidigt som något av våra anfall hade kunnat leda till mål åt vårt håll.

Andra halvlek kör igång, Holmen pressar på rejält och passningarna börjar gå fram. Men istället för reducering lyckas Skepplanda ramla in 0-5, en riktig kalldusch mitt i vår press. Andra halvlek fortsätter i samma stil, med Holmen som pressar och Skepplanda som får in sina mål. Matchen slutar 0-8 och vi får tacka våra gäster för en uppvisning i hur man spelar 9-mannafotboll och förvalta sina målchanser. Den största skillnaden idag är att vi saknar den styrka som gör att passningarna får kraft att nå hela vägen på stor plan. Vi har duktiga spelare, vi för bitvis matchen, men när passningarna blir för korta och ibland lite stressade samtidigt som vi inte riktigt fyller på helt i anfallet så uteblir tyvärr målen. Det vi på sidan kan göra och gjorde under matchen är att heja fram våra tjejer och se de positiva delarna i spelet som vi såklart kommer att ta med oss och utveckla än mer framåt. Styrkan kommer ju äldre och större våra tjejer blir så den biten är det minsta att vara orolig för! Våra Holmentjejer kämpade på hela matchen, trots motgångar och det är precis sådant som gör att man bygger ett framgångsrikt lag!

#100. Johanna Carlsson<br /><b style="color:red">Vänster Forward</b>Matchens spelare: Idag var det en Holmentjej som var lite hungrigare, lite extra fick igång sitt spel, totalt ägde sin kant och slog underbara inlägg som vi antagligen i en annan match hade förvaltat till flera mål. Tack Johanna för att du slet och kämpade matchen igenom och visade att det finns grymt mycket att ta med sig till kommande matcher!