Sök i den här bloggen

lördag 19 maj 2012

Holmens tjejer upp i ledning i Division 7 (igen)

Idag tog vi emot Vänersborgs IF hemma på Brogårdsvallen och eftersom vi inte mött detta lag innan så var egentligen det enda som vi hade att gå på att dom på sina två inledande seriematcher i år gjort en hemskans massa mål, (11 stycken). Vi har ju redan på tidigare matcher känt att det kanske är snäppet högre standard på motståndet i år än förra året och likaså var det i denna match.

Inledningsvis var det riktigt roligt att se att att det direkt från start var våra Alingsåstöser som verkade hetast på bollen. Redan i första minuten hade vi drivit upp bollen på VIF's planhalva och med lite mer distinkta avslut hade första målet kunnat suttit direkt. Istället fick vi se en bild som ofta återkom under matchen, nämligen att Vänersborgs fantastiska målvakt tog hand om bollen och sedan gjorde en utspark som sånär hade kunnat gå rätt i vårt mål om vi inte hade varit riktigt med. Hade deras anfallare rusat direkt på bollen hade det nog kunnat bli fler farligheter, men nu kunde vår målvakt lugnt och fint plocka ner dessa utsparkar och istället låta Holmen börja om från början.

Matchbilden fortsatte i samma stil med att Holmen antingen gick direkt på utspark från duktiga Emmie i mål eller från egen planhalva drev upp bollen på sidorna och riktigt kul att se sådant fint passningsspel där vi verkligen kunde se att tjejerna tog sig tid att lyfta blicken, hitta en lagkompis i bra läge och lägga en distinkt pass. Ända ner från backlinjen där rensningarna ofta blev rena framspelningar till tjejerna på kanten som tog några steg och lyfte in bollen mot våra anfallare, så var det rena Barcelonaspelet.

Vid en av dessa varianter så visade vår Nelly att det enkla oftast är det bästa, genom att helt enkelt sätta en bredsida till ett hårt inlägg och vips, så låg bollen i mål och 1-0 till Holmen var ett faktum. Lite frustration blev det ändå i laget efterhand när alla dessa målchanser som vi byggde upp, oftast togs direkt hand om av VIF's duktiga målvakt som placerade sig helt rätt, väldigt orädd slängde sig fram och tog hand om bollen. Självklart var det till slut vår egna dribbler, Elenora (som ofta har ett sätt att hitta på något nytt) som fick in 2-0 genom att fräckt klacka in bollen när det inte fanns tid att vända sig om!! I andra halvlek gjorde vi om lite i uppställningen, samtidigt som VIF täppte till än mer i försvaret och matchen slutade helt rättvist 2-0 när Holmen som enda lag i omgång tre nu är uppe på maximala 9 poäng.

LagMaVOFMsP
Holmalunds IF330015 - 39


Vänersborg märkte vi var ett duktigt lag som ofta försökte driva fram bollen med direkt kortpassningsspel och det är riktigt roligt att möta lag som inte bara tjongar bort bollen. Även om Holmen hade bra koll på matchbilden så   lyckades ändå våra motståndare sticka in med en och annan farlighet (bland annat en boll som strök strax utanför stolproten).

#16. Moa Tillgren<br /><b style="color:red">Vänster Mittfält</b>Matchens Kanon: Det är inte första gången som vi påpekar detta, men att se vår egen Moa Tillgren leverera det ena underbara inlägget efter det andra är en ren fröjd! Det ligger en liten dribbler i Moa, men det vi verkligen älskar är att se dessa perfekta passningar som ofta landar rakt framför någon av anfallarens fötter och idag var det mer än en passning som mycket väl kunde slutat i fler mål för Holmen. Grattis Moa, det här vill vi se mer av!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00