Sök i den här bloggen

måndag 19 september 2011

Nu rundar vi av seriespelet för 2011

I början av maj 2011 så körde serien igång för Holmalunds IF F99/00 i och med hemmamatch mot Hudene, ett lag som vi i efterhand hur serien utlöpte kunde vara väldigt glada över att ha vunnit inledningsmatchen mot!


Innan serierna körde igång hade det varit många, långa diskussioner kring vilka serier tjejerna skulle spela i under 2011. Vi kände att det hade gått riktigt bra året innan, men vi ville ändå ha möjlighet att låta alla spelare få ut så mycket som möjligt efter sin dagsform. Vi anmälde därför ett lag till Division 9 (i Fristad, en del långa resor, men flera nya roliga lag att möta) och ett lag till Division 8 Alingsås, som senare fick slås samman med Division 7 eftersom det var för få lag i vardera serie. Detta gav upphov till en hel del funderingar eftersom detta innebar att vi i vissa matcher då skulle få möta tjejer som kanske är 2-3 år äldre än våra yngsta spelare, en rejäl skillnad i den åldern.

Men ibland måste man våga satsa och såhär i efterhand kan vi med gott mod säga att även om vi förlorat vissa matcher i Div 7/8 så har det aldrig varit tal om någon utklassning och vi har tvärtom vunnit flera matcher där vi långt ifrån såg ut som vinnare på förhand, senaste matchen blev det faktiskt hela 14-0 i vinst för Holmen! Just nu inför sista matchen mot Frisco/Herrljunga så ligger Holmalund i mitten av tabellen och med lite flyt skulle vi faktiskt kunna sluta fyra, vilket är en rejäl prestation då mer än hälften av laget i de allra flesta matcher bestått av 00-tjejer!

I division 9 Fristad var det mer att de flesta lagen hade tjejer som var födda 00 (med vissa undantag) och vår första match borta mot Fristad satte lite ribban för resten av seriesäsongen. Hela 11-0 för Holmalund visade att våra dubbelnollor utvecklats enormt genom spel mot äldre och tuffare tjejer året innan och med tanke på att flera tjejer dubblerade ibland med att spela i bägge serierna i år så blev spelet bara bättre och bättre för varje match!

Under året har det blivit resor till allt från Floda till alla olika lag i Boråsområdet och vi har hittills inte förlorat en enda match (även om vissa matcher varit jämnare). Ibland märks det att storleken och styrkan inte alltid finns där än, men detta har mer än väl kompenserats av den snabbhet, teknik och spelförståelse som vi genom alla träningar och matcher utvecklat kontinuerligt under året och det är ju ändå så att storleken liksom kommer naturligt efterhand :)

Redan två omgångar från slutet stod det klart att Holmen hade vunnit Division 9 serien i storartad stil med klart flest gjorda och klart minst insläppta mål! Vårt mål nu med en match kvar att spela är att gå genom hela serien obesegrade och oavsett detta kommer vi att fira rejält efter matchen mot Dalsjöfors den 27/9!!

Det lär bli spännande diskussioner kring vilka serier som blir aktuella för 2012! Men var så säkra att Holmen alltid går för vinst!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00