Sök i den här bloggen

lördag 18 januari 2014

Brons i Futsal-DM-F15 för Holmen

Så var det då dags för slutspel i Futsal-DM-F15 och efter en lång isig färd var vi på plats i Gauthoids underbara inomhushall (kanske den bästa hall vi spelat i). Ett taggat Holmengäng var redo att kriga in i det sista.

Holmalund - Falköping KIK, 2-1

I första matchen står det ett gäng Falköpingstjejer på andra sidan och dom hade verkligen laddat för att ge oss en match. Att det sen bara tog någon minut innan Bea laddade in 1-0 till Holmen visade vår vilja med matchen. Efter detta kom Falköping tillbaka och stred som djur på plan för att reducera. Trots detta var det Holmen som hade målchanserna och hade siktet och fokus varit helt riktat hela tiden hade vi lika gärna kunna lett med 3-4 dom första 10 minuterna. Mål nummer två kom dock en stund senare och även denna gång var det samma målskytt som fick till det för Holmen. Tyvärr tätade FKIK upp riktigt bra och i vår intensiva press för bättre målskillnad lyckas dom i sista minuten reducera till 1-2 efter en tilltrasslad situation i vår målgård. Vinst ändå och en bra början på slutspelet.

Holmalund - Bergdalen IK, 0-0

Bergdalen lyckades å sin sida få rejält hål på FKIK som gav upp och till slut släppte in hela 5 bollar. Detta gjorde att vi var tvungna att vinna mot Bergdalen och för deras del räckte det med oavgjort. Vi sätter fart direkt och maxar sen upp. Alla tjejer i laget tar ut sig till 100% och byter sen snabbt med en pigg lagkompis. Sett över hela matchen har Holmen kanske 5-6 målchanser (varav en i stolpen) medans Bergdalen hade 2-3 varav ett friläge som hamnade strax utanför. 0-0 som slutresultatet blir gör att vi hamnar på samma poäng i gruppen men Bergdalen går då vidare som gruppetta på fler gjorda mål, riktigt surt efter vår sista match.

Vi gratulerar såklart ändå Bergdalen som plockade hem silvret och framförallt vännerna i Skepplanda som efter straffar vinner finalen och kan titulera sig DM-Mästare i VFF F15! Själva kan vi konstatera att vi kommer trea i VFF efter dessa två superstarka lag utan att förlora en match i DM-slutspelet, en rejäl bedrift och ett stort tack till alla tjejer som visade att Holmen hör hemma bland de bästa!!