Sök i den här bloggen

onsdag 27 mars 2013

En jämn träningsmatch mot Lerums IS

Skribenten hade idag endast möjlighet att vara med i första halvlek, så matchreferatet blir en blandning av egna och andras intryck. Först och främst jättekul att få möta duktiga Lerums IS F00 utomhus, av någon anledning har alla våra möten skett på liten plan inomhus tidigare.

Matchen kör igång och det är Lerum som tar tag i taktpinnen från start. Något vi tar med oss är nyttan av distinkta passningar och lugnet att börja om bakifrån om så behövs för detta har de lila tagit fasta på. Från Holmens sida är det lite grötigt spel och kombinationen massa matcher i helgen och faktum att detta "bara" är en träningsmatch gör att vi saknar den vanliga intensiteten i spelet. Till en början är det ställningskrig tills Lerums anfallare faktiskt får lov att driva bollen från halva plan ner till vårt målområde och trycka in 1-0. Med lite tuffare närkampsspel hade detta mål inte kommit till. 1-1 lite senare sker också efter en enmansshow när Lisa tar sig igenom på mitten och trycker in en kvittering. Misstänker att Lerums tränare också hade lite att säga om det i pausen sen :) Efter detta börjar spelet sätta sig mer på bägge sidor och även om vi märker att planen kanske är lite för trång så börjar det mer likna niomannaspel nu. Holmen får till ett antal farliga anfall när vi kommer i bredd och inläggen kommer från framförallt Vera på högerkanten. Efter en hel del missade målchanser för hemmalaget så är det istället Lerum som återigen får skära igenom backlinjen och fastställa halvtidsresultat till 1-2.

Efter paus ser Holmentjejerna till att växla upp spelet och får nu också utdelning på anfallen när först Molly kvitterar och Lisa sen sätter upp Holmen i ledning. Lerum ger dock inte upp och ser till sist till att kvittera och ordnar till ett egentligen ganska trevligt slutresultat om 3-3 och jag tror att bägge sidor har fått med sig en hel del tankar kring lagen för kommande seriematcher, precis som en träningsmatch ska vara till för :)

Nu kommer ju inte vi att stöta på Lerums F00 i serien så där önskar vi bara lycka till (tills vi säkert stöter på varandra i någon cup framåt :), men redan 14:e april åker vi ju ner för att möta storasystrarna i Lerums F99. Ett gäng som radat upp imponerande resultat det senaste och som det var ganska länge sedan vi mötte i spel utomhus, blir intressant!

PS: Stor eloge idag till den gigantiska skara "fans" från Lerum som var på plats i Alingsås. Ett sådant stöd betyder mycket för tjejerna på planen och ni ska veta att det även är uppskattat av oss motståndare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00