Sök i den här bloggen

söndag 3 mars 2013

Öbollen Cup F13 - Silver till Holmen och samlingen komplett

Så var då en lång dag till ända och som så ofta var Holmens tjejer bland de sista hem från cupen. Om vi ska sammanfatta dagen så var nog Holmalund utan tvekan det lag som skapade allra flest målchanser per gjorda mål och i finalen så rann tyvärr tiden ut allt för snabbt. MEN, att åka hem från en av Göteborgs tuffaste cuper som alltid drar de bästa lagen i vår åldersgrupp och ha en silverbuckla i bilen säger allt en hel del om hur duktiga våra tjejer är!! Vi tar en titt på dagens matcher...

Holmen mot Hönö, 1-0
Att inleda en cup med vinst är alltid lika viktigt och Hönö bjuder verkligen upp till kamp. Som det skall visa sig i matcherna framåt har Holmen hemskans svårt att göra mål på alla målchanser som radas upp framför de pyttesmå målen och det krävs till slut ett stenhårt distansskott av Lisa för att spräcka nollan. Hönö har också sina chanser, men matchen slutar till sist 1-0 och vi har fått starten vi önskar!

Holmen mot Vänersborgs FK, 1-1
VFK ställer alltid upp med bra motstånd, men i denna matchen sänks tempot ordentligt och vi får helt enkelt inte till vårt vanliga spel, bra matchat av VFK! Det skall krävas en frispark för att sätta igång målskyttet men tyvärr klarar vi inte av att hålla nollan matchen ut då VFK utjämnar på ett snyggt sätt. Men fyra poäng efter två matcher gör att Holmen ligger tvåa i gruppen och i sista matchen möter vi gruppettan Vinberg som vunnit sina två tidigare gruppmatcher.

Holmen mot Vinberg, 2-0
Målet är satt... vinst här och vi vinner gruppen, oavgjort så kommer vi tvåa, förlust och vårt fortsätta cupäventyr hänger på den andra gruppmatchen. I denna match ärr tjejerna rejält laddade och får ganska direkt igång den snabbhet och passningsskicklighet som är vårt signum. 1-0 görs av Elenora efter en smörpassning av Emelie från inspark. Vinberg kämpar på, men 2-0 rullar in en stund senare och när klockan ringer för full tid har Holmen vunnit både matchen och gruppen!!

Holmen mot Eriksbergs IF1 1-0
Första A-slutspelsmatchen inleds med ett riktigt ställningskrig där Eriksberg dundrar på med hårda skott och Holmen kontrar snabbt, men utan att få skotten in i mål. Till sist öppnas den där lilla luckan i starka Eriksbergs försvar och vi får äntligen hål på dom. 1-0 håller sig sen matchen ut och återigen har vi fått den där inledningen vi så väl behöver!

Holmalunds IF mot Romelanda UF, 1-0 
Romelanda är det andra okända laget för dagen och vi har tidigare sett deras lilla #14 trolla rejält med bollen under dagen. I denna match är det de gula som inleder bäst och har både en och två målchanser (som Veronica plockar bort) innan Holmens spel ens kört igång ordentligt. Återigen radar våra röda tjejer upp  oräkneliga målchanser som går tätt utanför eller plockas bort av Romelandas duktiga målvakt innan vi till slut får utdelning. Än en gång blir det uddamålet som tar oss vidare och det är definitivt inga glada miner i motståndarlägret som nog känner att dom kunde fått utdelning på någon av sina chanser i början av matchen!

SEMIFINAL: Holmen mot Eriksbergs IF2, 1-0 
Än en gång är det Eriksberg på motståndarsidan och denna gång har dom lite större tjejer med i laget. Denna match känns ändå som att Holmen är laget som driver matchen framåt och Eriksberg kommer i en och annan kontring. 1-0 ännu en gång, men så länge det andra laget gör färre lag räcker ett mål långt!

FINAL: Holmen mot Vinberg, 0-1
Att vår grupp var tuff märker vi nu när vi för andra gången har Vinberg på andra sidan. Tidigt i matchen märker vi att dom gröna tjejerna taggat upp ordentligt sedan vår 2-0 vinst mot dom på morgonen. Vi kommer helt enkelt inte loss ordentligt från vår planhalva utan får oräkneliga insparkar, hörnor och snesparkar emot oss. Detta tryck leder till slut till misstag och Vinberg trycker in ledningsmålet som tvingar oss att jaga, jaga, jaga och tyvärr idag verkar Vinberg scoutat upp oss ordentligt för dom ligger ofta steget före och trots att vi har många målchanser rinner tyvärr tiden ifrån oss och vi kommer helt enkelt inte upp i vår vanliga standard. Vinberg tar revansch från gruppmatchen och Holmens röda tjejer kompletterar samlingen med Öbollenmedaljer med ett SILVER!!

Tyvärr avslutas dagen ännu tråkigare än att vi tappar ett guld när vår Emelie i slutsekunderna av finalen landar så illa på sin hand att kvällen avslutas på Alingsås Lasarett. Bruten handled och ca 8 veckors vila från fotbollen dämpar verkligen vår annars jättetrevliga cupdag på Öckerö. Krya på dig Emelie och hoppas det läker snabbare än förväntat!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00