Sök i den här bloggen

torsdag 28 juni 2012

Kalles Kaviar Cup, dag 2

Så var då dag två av Kalles Kaviar Cup igång och precis som igår så skiner solen som bara den över härliga Bohuslän. När första matchen ska köra igång så har redan Holmens tjejer varit på plats på vår "hemmaarena" Havsvallen en timme, snacka om tjejer som taggat igång för match :)

Holmalunds IF - IFK Västerås, 2-1
I denna match är det ett tufft gäng från gurkstan som står på andra sidan. Återigen ett lag som vi aldrig mött och som vanligt är det lite avvaktande från Holmens sida av någon anledning i början av matchen. Västerås har (om man tittar på deras lagsida) haft en riktigt bra säsong och är liksom Holmen ett blandat 99/00-lag. Västerås tar kommandot direkt från start och till en början känns det som om hela matchen kommer att gå ut på att försvara oss. Efter sådär 10 minuters ruggig press så lyckas Västerås också välförtjänt få in 1-0 som står sig halvleken ut. Under pausen så taggar Holmens tjejer upp rejält och kommer ut på plan som ett nytt lag. Vår lilla pitbullterrier Elenora har laddat upp på bänken (tänk er en sån där leksak som man vrider upp) och när hon släpps ut på planen är det med en fart som ingen av Västerås backar hinner med och helt plötsligt har Holmen utjämnat till 1-1. Nu är det som om Holmens spel växlar upp medans Västerås tappar och spelet förläggs alltmer på motståndarnas planhalva. I 30;e minuten är det helt plötsligt cupens målkanon Molly som håller sig framme och jublet från tillresta Alingsåsare vid sidan av planen när hon gör 2-1 dränker fiskebåtarnas muller från hamnen utanför. Holmen har vänt och växlat upp i ledningsfilen!

Avslutningsvis måste vi nästan gratulera vår back Cornelia som i slutet av matchen lyckas dra på sig F99/00's första gula kort någonsin (!!) när hon råkar resa sig samtidigt som en Västeråstjej står på hennes byxor. Gurktjejen ramlar och domaren som står i en dålig vinkel tror antagligen att Cornelia kapat benen på henne för att ta bort ett anfall och blåser frispark i farligt läge. Holmen undanröjer den påföljande frisparken och när domaren blåser av matchen har vi klippt ännu en fin skalp i turneringen och är ensamma på 9 fulla poäng i gruppen!

1-1, Elenora
2-1, Molly

Mellan matcherna passar gänget på att ta en liten tur ut till den härliga badviken i Ramsvik och riktigt njuta av Bohusläns underbart salta hav och slappa lite på klipporna i solen. Precis som det ska vara när man är iväg på fotbollsläger :)

Holmalunds IF - Kungshamn/Smögen IF, 1-0
Kvällens match, den fjärde på raken så är det hemmalaget som står på andra sidan och den fina konstgräsplanen i Kungshamn som bjuder på underlag. Nu är det en aningen slak samling tappra potatistjejer som ställer upp för att försöka sy ihop säcken redan ikväll. Motståndarna har haft lite otur i sina tidigare matcher och förlorat 2/3, men inte med mycket och hemmaplan ger alltid en fördel!

När matchen kör igång så känner vi att det inte riktigt är samma intensitet som tidigare och vi låter Kungshamn/Smögen vinna en hel del enkla bollar som vi i tidigare matcher aldrig släppt till. Bägge lagen pressar på och Holmens backlinje får jobba hårdare än någonsin för att hålla linjen uppe. Vi får igång bra kantspel framförallt på vänstern med Johanna, som strider rejält för att bjuda lagkompisarna på fina inlägg.

I halvtid står det ändå fortfarande 0-0 och tyvärr är det lite känslan att "oavgjort är väl ändå helt ok" som sprider sig lite. Det märks ganska tydligt att tjejerna är slitna och att det inte är samma speed som i de tidigare matcherna, men ändå är det ganska klart bollövertag för Holmen. Efter några borttappade hörnor så är det ändå till slut firma Lelle-Molly som avgör, när Linnea lyfter upp en riktigt skön hörna och Molly som äger närmsta målstolpen lyckas få örat (!!) till bollen och direkt in i mål! Glädjen bland Holmenfansen på plats är nästan lika stor som besvikelsen på den stora hemmapubliken som nog hade hoppats på en hemmavinst. 1-0 står sig matchen ut och nu är det klart att Holmen är ensamt obesegrade i gruppen, är klara som gruppsegrare och på lördag möter tvåan i grupp C i kvartsfinal på Himlavallen i Kungshamn!

1-0, Molly

Med tanke på att vi inte tränat en enda 11-mannaträning sedan i mars och inte haft möjlighet att köra direkt mer heller så är det en prestation värdigt bragdguldet att Holmens tuffa tjejer inte bara klarat sig vidare utan dessutom vunnit gruppen mot riktigt namnkunniga och jätteduktiga motståndare!!! Imorgon är det en tidig match mot Ytterby som just nu ligger sist i gruppen och oavsett resultat så är det Holmens tjejer från Alingsås som gjort det allra bästa resultatet i hela F13-turneringen hittills!!! Fy fasiken vad stolta vi alla är över er tjejer!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00