Sök i den här bloggen

onsdag 27 juni 2012

Kalles Kaviar Cup, dag 1

Så har då Holmen kommit upp till Bohuslän och presenterat vårt sköna Alingsåslag för lite nya motståndare. Till att börja med så är det ju bara helt underbart att vara på plats här och njuta av den sköna Havsvallen på Smögen och den gött blåsiga Himlavallen i Kungshamn!

Holmalunds IF - Jitex BK, 1-0
Dagens första match mot Jitex F99:or skullespelas just ett stenkast från tjejernas basläger på Smögen Camping. Jitex är ju ett lag som vi aldrig mött förut, men när vi smygkikat på deras resultat tidigare i Sanktan så har dom ju slagit rejält duktiga motståndare så vi förstår att det är en tuff uppgift som väntar. Just 11-manna har vi ju faktiskt inte spelat sedan mars senast och bara att se den stora planen var något att bita i.

Matchen kör igång och det är Holmen som tar tag i taktpinnen och får igång ett skönt passningsspel som hela tiden lyfts fram till farligheter. Efter 10 minuters press kommer Molly fri med målvakten och gör inga misstag, 1-0 känns stensäkert och helt rättvist sett till inledningen av matchen. Resten av matchen är faktiskt mycket Holmen som har bollen och de farligaste situationerna från Jitex var deras snabba högerytter (som faktiskt var för snabb för att få med sig lagkompisar fram) och deras lilla suveränt duktiga dribblingskonstnär som lyckades dribbla bort både en och två Holmentjejer innan en tredje såg till att få fram bollen i rätt riktning igen. Matchen slutar 1-0, en fin skalp för Holmens sköna gäng och en perfekt start på cupen!

Efter matchen hinner vi sticka i mellan med lite bad, bus och gott att äta. Bara att kunna sitta och slappa lite i solen här på kusten är ju helt underbart så snacka om perfekt uppladdning för en kvällsmatch "borta" på Himlavallen i Kungshamn. På andra sidan väntar duktiga Fristad F99 som spelar i Division 5 och tidigare på dagen hade slagit Kungshamns/Smögens IF med 3-0 i sin inledande cupmatch.

Holmalunds IF - Fristad GoIF, 3-1
Matchen börjar med att Fristad lyckas sno till sig den planhalva som vi siktat in oss på, men det spelar mindre roll när Holmens fina spel från första matchen liksom bara rullar på som en naturlig förlängning. Molly (som för dagen fått en perfekt framspelare i vår adopterade Skepplandatjej Lelle) trivs som fisken i vattnet på den stora planen och sätter återigen igång Holmens målskytte med ett riktigt snyggt 1-0 mål i sjunde minuten. Fristad pressar på rejält för en reducering, men fem minuter senare slår Molly till igen och det känns helt fantastiskt att se att Holmen nu leder matchen med 2-0. Nu är ju Fristad ett riktigt duktigt lag och kämpar verkligen in i kaklet, men vart domaren fick de här 4-5 tilläggsminuterna till första halvlek (där Fristad pressar in en reducering) har vi faktiskt lite svårt att förstå. I andra halvlek är det Fristad som ligger på som iglar för att utjämna matchen och med tufft spel är det lätt att få frisparkar mot sig vilket är precis vad som händer i andra halvlek. Med lite mer än fem minuter kvar att spela så är det Lelle som får förtroendet att lägga frisparken från ungefär halva planen. Med underbar kraft och precision så glider bollen rakt in i mål och   Holmen har fått det där rycket som knäcker Fristad och har som enda lag i gruppen nu vunnit bägge de inledande matcherna och har full pott med sig till morgondagens fortsättning!