Sök i den här bloggen

onsdag 6 juni 2012

Holmalund kom, spelade och segrade

6 juni, Sveriges nationaldag... och hur kan den bäst tillbringas annat än att avnjuta en riktigt fartfylld fotbollsmatch mellan Alingsås stolthet Holmalunds IF och starka Vänersborgs FK...

Vädrets makter är med oss och solen strålar ner över VFK's underbara anläggning (här blir vi riktigt avundsjuka :). Vår laguppställning saknar för dagen bägge våra ordinarie målvakter så två utespelare får turas om att stå i mål i var sin halvlek då den första fick en spricka i handen på uppvärmningen och fick utgå i halvlek. Dom gör det dessutom med den äran med bra styrning på backlinjen och några riktigt fina räddningar (bland annat ett högt skott som hade inneburit reducering innan halvtid)! Redan innan matchen kör igång ser vi att VFK's lag har tjejer med fysik som vissa av våra mindre spelare än så länge saknar och när spelet börjar rulla så märker vi att dettta antagligen är det mest passningsskickliga lag som vi stött på hittills i Trollhättanserien. Första halvleks inledning är allt annat än skönspel från Holmen som får jaga bollar hejvilt men ändå för det mesta lyckas hålla VFK borta från sista delen av vår planhalva.

Efter ett tag börjar Holmen ändå pressa mer och mer mot VFK's mål och när ungefär 10-12 minuter av matchen körts får Helin till en riktig kanon (på frispark från mittplan) som sniker otagbart strax under ribban och vi känner att det här kanske ändå börjar släppa. En liten stund senare lyckas dock VFK's duktiga #10 trycka sig igenom vårt försvar och reducera till 1-1. Till slut får vi dock till det och återigen är det Helin som med vänsterdojan avfyrar en kanon som målvakten inte är i närheten av och vi går till halvtidsvila med 2-1.

I andra halvlek kör VFK igång i ett rejält högre tempo och lyckas så när komma fram till ett rent avslut men våra backar rensar resolut undan denna farlighet. Nu är det istället Holmen som krigar sig framåt och det är faktiskt i stort sett spel på en planhalva när 4-5 rena målchanser för Holmen avlöser varandra och vi börjar undra varför vi aldrig kan ha turen på vår sida när det gäller enkla mål. Nu är det som vanligt så när ett lag hela tiden jagar framåt så öppnar sig luckor i försvaret och istället för utökad ledning står det helt plötsligt 2-2. Målet är en sådan där "flipperkulaboll" framför målvakten som vi 9 gånger av 10 helt enkelt brukar rensa halvvägs utanför arenan, men denna gång ramlar den istället in i vår målbur och VFK har återigen reducerat.

Helt underbart ändå att se att våra tjejer inte tappar modet (trots tappad ledning två gånger om), utan vår offensiv fortsätter i oavbrutet tempo och till slut råkar en av VFK's backar ta bollen med hand i straffområdet och domaren blåser för straff. Idag är ju Helin på ett rykande humör och hon förvaltar förtroendet genom att panga in otagbara 3-2 och för tredje gången i matchen är Holmen i ledning. Sista delen av matchen är det klart vilket lag som håller pressen, målchanser, hörnor och ett underbart passningsspel som avlöser varandra. Matchens kanske läckraste mål står Vera för när hon direktknorrar in en hörna och fastställer slutresultat 4-2 för Holmen som återigen seglar upp på förstaplatsen i Division 7!  Detta var kanske den tuffaste matchen hittills i serien och vi önskar VFK all lycka framåt!
Edet FK

#10. Helin Widad<br /><b style="color:red">Central Mittfält</b>Matchens kanon idag är en hårt arbetande mittfältare som kanske är den som springer allra mest under våra matcher. Det är en tjej som både på och utanför planen tar hand om sina lagkompisar på alla sätt och idag stämde verkligen allt till 110%!

Idag gör hon inte bara ett grymt defensivt arbete (som i stora delar av matchen helt tar bort VFK's mittfältsspel), hon gör dessutom tre mål, sprider underbara passningar och spelar fram till flera målchanser. Grattis Helin Widad, du ÄGER verkligen #10!

1-0, Helin
2-1, Helin
3-2, Helin
4-2, Vera

Som en liten passus här så vill vi påpeka att det kanske inte är det allra bästa valet att låta två 13-åriga (!?) killar döma en match med nästan jämngamla tjejer. Det är både orättvist mot tjejerna som förtjänar lite mer erfarna/äldre domare och framför allt en onödigt hård press på killarna själva som ibland kan behöva ta impopulära beslut som kanske går emot klubbkompisarna. Jättekul dock att se såpass unga killar som vågar ta ansvaret som är att vara domare och vi hoppas ni fortsätter!