Sök i den här bloggen

söndag 17 juni 2012

Öbollen 2012 - Holmens dubbelnollor återigen i topp

För ganska exakt ett år sedan så var det Holmalunds tjejer som vände hem från Öckerö med den ädlaste av medaljer runt halsen och minnet av en underbar sommarcup ute i Göteborgs härliga skärgård. När frågan om att delta 2012 kom upp så var anmälan inne redan samma dag!

I år var det ett rejält tufft startfält med både gamla kändisar såväl som nya bekantskaper. I Holmens grupp var det en lottning som innebar en förstamatch med exakt spegling av förra årets final mellan Holmen och Zenith. Att vi i år dessutom tvingats överlåta förra årets vinnarsovsal till just Zeniths tjejer och ledare kanske inte direkt var avgörande, men är man skrockfull så är man :) Underbart väder fick vi förresten med oss och när årets (såväl som förra årets) Öbollensponsor Falk Byggservice kör igång grillen och rullar igång serveringen så känns det bara sådär underbart som det kan göra ute i Göteborgs skärgård!

Gruppspelsmatch 1: Holmalunds IF - IK Zenith (1-2)
1-2 av Siri

Lördagens första match var som sagt en ren repris av förra årets final och med tanke på att varje match mellan Holmen och Zenith hittills har varit grymt jämna (vi delar systerligt på vinster, förluster och oavgjorda), så visste vi att här var det bara att hugga i. För en gångs skulle ligger Holmen på redan från start i morgonmatchen och  efter bara några minuter får vi på ett riktigt dunderskott som både vi på sidan och våra tjejer på plan anser är inne i deras målgård, men domaren håller inte med och istället är det Zenith som får in det ack så viktiga 1-0 i matchen men i halvtid har vi siktet inställt på reducering och mer. Som "vanligt" (höll jag på att säga) öppnar då reduceringsjagandet luckor i försvaret och Zenith är som alltid duktiga på att ta till vara chanserna och får in även 2-0 ganska tidigt i 2:a. Holmen jagar sen vidare och en stund senare så får Siri in 1-2 som trots rejält tryck från båda lagen står sig matchen ut.

Gruppspelsmatch 2: Holmalunds IF - Hallby IF (3-0)
1-0, Moa, 2-0 Emilia, 3-0 Emilia

Hallby har vi ju då inte mött sedan semifinalen i Borås Arena Cup för 2½ år sen och mycket kan hända på den tiden. Hallby har tex. slagit det tredje laget i vår grupp och vi kände att lite försiktighet krävdes här. I denna match var det framförallt en trio på topp som skapade magi i Moa, Vera och Emelia (självklart med understöd av hela laget) plockar nog fram ett av det snyggaste spel som vi haft på länge och tillåter inte Hallby att överhuvudtaget komma in i matchen. En klar seger för Alingsås stolthet och Emilias sista mål efter ett underbart inlägg av Vera är ren fotbollspropaganda!

Gruppspelsmatch 3: Holmalunds IF - Mölnlycke IF (1-0)
1-0, Moa

I tredje matchen för dagen vet vi att det blir svårt att vinna gruppen då Zenith ångat iväg, men om vi slår Mölnlycke (eller egentligen får som minst oavgjort) så är även Holmen klara för A-slutspel. Konstigt nog så ångar detta (på pappret svaga) lag på ordentligt och vi kommer inte fram till några riktiga avslut förrän mot slutet av första halvlek när Moa placerar en lyftning i högerkrysset, helt otagbart för målvakten! I andra halvlek verkar det som om Mölnlycke ätit ett kilo druvsocker var under vilan för det är verkligen dom som äger det mesta av spelet, men efter resoluta rensningar från backlinjen så slutar ändå matchen med uddamålvsinst för Holmen som återigen är i A-slutspel (och som bonus får en något "enklare" grupp som 2:a än vi hade fått som 1:a i gruppen, konstigt men ingenting som vi bråkar om :)

Lördagseftermiddag och kväll är det bara god grillmat, bad i havet, Tacobuffé och discodags som gäller. Men trots detta är Holmens disciplinerade tjejer i säng runt 22-tiden och vid 23 så är det helt tyst och lugnt (i och med A-slutspel slapp vi ju också morgonmatchen och kan ha sovmorgon fram till 09.00 :)

(Söndag och A-Slutspel)
8-delsfinal: Holmalunds IF - Byttorp IF (1-0)
1-0, Siri

Byttorp som slutat 2:a i sin grupp hann vi med att kolla i deras match mot Torslanda och rent ärligt undrar vi vart dessa tjejer kommer ifrån, för inte känns det som F00-lag som vi mötte i seriespelet förra året, långt därifrån... Detta Byttorp är ett tekniskt, passningsskickligt lag som "tyvärr" släppte in ett tidigt mål mot Torslanda och därefter fick jaga, jaga, jaga en kvittering som aldrig kom. Att Byttorp hade en tung match i benen får även vi plus på i vår match för även om Byttorp är duktiga så pressar vi tillbaks dom. Redan vinsten här är en bonus på A-slutspelet i år och nu väntar ett taggat Torslanda som efter sin tredjeplats i Supercupen (där Holmen tog Silver) antagligen är rejält revanschsugna!

Kvartsfinal: Holmalunds IF - Torslanda IK (2-1)
1-0 Emelie, 2-0 Siri

Torslanda har ju en vana att toppa upp ett lag och låta ett lag till delta och vi har ju tidigare slagit deras "andralag" och spelat oavgjort mot deras toppade lag nu senast i april. Detta Torslandalags spel i Öbollen i år har minst sagt varit imponerande och att tex slå Lerums F00 (som ju har ett sådant varierat och flytande spel), är högt betyg! Redan från start sätter Torslanda full fart och en av deras äldre tjejer försöker gång på gång ta sig förbi vår backlinje för att skjuta ett snabbt mål (som man gjort tidigare i cupen), men det tillåter inte Holmen! Första delen av inledningen ser ut så att Torslanda anfaller och Holmen kontrar.  Holmens press blir allt tätare ju längre matchen pågår, Torslanda får svårare och svårare att få iväg bollen och till slut kommer det förlösande 1-0 målet från Emelie som i dagens matcher hastigt och lustigt fått gå in som libero för att styra upp spelet. Efter detta fortsätter Holmens dominans tillräckligt länge för att Siri ska kunna pressa in 2-0 och även om Torslanda senare i matchen reducerar till 1-2 (via självmål efter hörna) så gör det ingenting för Holmen har återigen slagit Torslanda och är i semifinal av Öbollen 2012!!

Semifinal: Holmalunds IF - Hindås IK (0-1)

Hindås stötte vi ju på förra året... inte på plan, men deras tjejer var snabba att berätta att dom hade varit i final redan 2010 och skulle göra slarvsylta av Holmen. Vi möttes aldrig sen och när vi åkte tillbaks till Alingsås med guldpokalen så var tankarna på Hindås helt borta och har så varit i stort sett tills vi nu stod öga mot öga med varandra igen. Redan från start märker vi att Hindås gjort samma taktiska manöver som vi gjorde mot Torslanda, nämligen att muta in den sida där vinden blåser från. Detta visar sig ganska omgående ha stor betydelse för matchbilden då deras målvakt får iväg utsparkar över hela planen medans vår knappt får upp dom till mitten (i andra halvlek när vi byter halva märks det verkligen att detta helt beror på vinden då förhållande verkligen blir helt omvända men då har vi redan tvingats slita halvt ihjäl av jagande i första halvlek). Det andra som avgör matchen är att domaren tyvärr släpper en huvudskada på vår målvakt som efter ett första anfall får en touch vid huvudet från en framrusande Hindåstjej, tappar handen från bollen som sen rakas in i vår målbur medan målvakten ligger och håller sig om huvudet. När vår målis sen efter en stund en andra gång på raken blir helt överkörd av Hindås forward med knän upp i ansiktet så känns det väldigt fel och vi måste påpeka för domaren att det kanske är lite väl tufft spel. Däremot snäppar vi upp både i intensitet och måljagande så det blir både Hindåstjejer som får sina flygfärder såväl som att deras målvakt får jaga rejält. Tyvärr får vi igång det riktiga måljagandet lite väl sent och matchen slutar 0-1 trots att Holmen pressar konstant. Hindås går sedan och vinner finalen mot det BK Häcken som vi gärna hade fått en revanschmatch mot, men det får bli framåt...

Sammanfattningsvis är det en grym styrka att vårt lag (trots avsaknad av några nyckelspelare) slutar trea i en sådan här stor cup med några av Västsveriges absolut bästa F00-lag. Detta lovar gott inför Gothia :)

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00