Sök i den här bloggen

torsdag 21 juni 2012

Division 7 Trollhättan, en analys efter sju omgångar

Nu har vi (i stort sett) genomfört sju omgångar av division 7 Trollhättan och eftersom omgång 8 nu i midsommarveckan verkar självdö då så många lag tvingas flytta matcherna till hösten pga av semestrar för ledare och tjejer så passar det bra att runda av våra betraktelser från vårens serie nu.

Omgång 1-3 har vi redan kikat på tidigare, så nu tittar vi på omgång 4-7;

I fjärde omgången hade vi hela 4/5 bortasegrar (den femte var dessutom W.O-vinst, så lite svåranalyserad). Starka Wargön malde ner Halvorstorp med 4 mål mot 2 och befäster sin andraplats i gruppen efter Holmen. Stackars Edet som verkar haft svårt att få till en jämn trupp åker återigen på storförlust när Stora Mellby/Magra vinner med 7-1 och bottenkombattanten Gauthiod putsar ändå till siffrorna mot Skoftebyn som "bara" vinner med 3-1, lite av ett styrkebesked för vännerna från Grästorp! Holmen tar sig an tuffa Vänersborgs FK som i stora delar av matchen spelar jämnt mot oss, men i slutändan får se sig slagna när Holmen lägger i ytterligare en växel och i sista halvlek går från 2-2 till en 4-2 vinst.

I omgång fem är kanske den allra största överraskningen att Gauthiod toppat formen från förra omgången och hemmaslår Halvorstorp med 5-4, ett litet bevis på att man aldrig ska underskatta en motståndare som alltid har möjlighet att överraska! Vänersborgs IF tar upp kampen om tätpositionerna i serien genom att besegra Skoftebyn med 3-0 och Vänersborgs FK tappar överraskande poäng när Sjuntorp får in den matchens enda mål trots stark press av VKF-tjejerna. Wargön vinner sin match mot Mellby/Magra med 4-2 och i Alingsås tar Holmalund emot Edet som för dagen får äran att spela i Holmenstrumpor då man missat få med sig egna. Detta är kanske det som gör att man får in ett mål mot Holmen, men annars är det en "testa-nya-positioner-match" där vi till slut vinner med hela 11-1.

Tråkigast i den sjätte omgången är att Sjuntorp för andra gången i vår får lämna W.O på grund av spelarbrist och varför man inte lånar in någon yngre spelare och täcker upp är svårt att förstå när större delen av laget består av 99:or i en 00-serie. Annars är det många bra resultat där tex. Halvorstorp tar grym revansch från förra omgången och slår Mellby/Magra med hela 6-1. Vänersborgs FK har sparat grinigheten efter förra omgångens uddamålsförlust och kör över Skoftebyn med 5-0 (!!). Gauthiod visar återigen att man börjat täcka upp mer och tappar "bara" med 2-4 mot Vänersborgs IF. För Holmens del är det "vårseriefinal" när vi tar våra grejer och åker upp till Wargöns natursköna planer. Matchen där är kanske den bästa F00-match vi sett på länge när hemmalaget kör igång stenhårt och leder efter en stund med 1-0 men som så ofta visar Holmen att man aldrig viker ner sig, vänder och vinner till slut med 4-1 och är nu ensamma obesegrade i årets serie.

Omgång sju som får avsluta för våren väntar fortfarande på en framflyttad match mellan VIF och HIS, men resultatmässigt så har Vänersborgs FK fått upp ångan rejält och trycker till Gauthiod med 7-1 medans Wargön "tappar" poäng genom att spela oavgjort mot Sjuntorp. Skoftebyn upprepar VFK's resultat och vinner också med 7-1 mot Edet och i Alingsås tar Holmen emot trevliga Mellby/Magra på vår extraplan och återigen visar vem som leder serien genom att vinna med 5-1.

En något haltande tabell, uppdatera 12-06-20
LagMaVOFMsP
Holmalunds IF770039 - 821
Wargöns IK742124 - 1914
Vänersborgs IF641121 - 913
Vänersborgs FK731325 - 1110
Skoftebyns IF731319 - 2010
Sjuntorps IF/Upphärads IS723221 - 189
Halvorstorps IS621322 - 187
Stora Mellby SK/Magra IS721421 - 257
IK Gauthiod710614 - 463
Edet FK71069 - 413


Kikar vi på tabellen ovan så har Holmen en betryggande serieledning med flest gjorda och minst insläppta mål. Vänersborgs IF (med en match kvar att spela) har gjort det stora rycket och nu har möjlighet att gå upp till andraplats innan sommaruppehållet om man vinner hemma mot Halvorstorp den 28/6. Även Skoftebyn har klättrat, från plats 8 till plats 5. Det stora tappet från förra analysen har Sjuntorp gjort med sina två W.O-förluster och i bottenstriden har Gauthiod visat att man kan stå upp även mot lag som ligger högre upp i tabellen och framför allt säkrat upp bakåt. I mitten av tabellen har vi flera lag som gott och väl kan knipa placeringar från varandra och med sju omgångar kvar att spela så är serien långt ifrån avgjord. En riktigt spännande serie att följa och delta i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00