Sök i den här bloggen

söndag 10 juni 2012

Lerfotboll på Vargön

Så var då dagen inne att möta tvåan i Division 7 Trollhättan, Wargöns IK som vi tidigare stött på en gång och sett utvecklats rejält i årets serie med fyra vinster och en oavgjord match. 

Då vi fått förhandstips att Wargön som ju är ett F99/00-lag precis som oss, brukar ta med några äldre tjejer hade vi till denna match bjudit in våra två nyaste lagtillskott att testa på lite sjumannaspel. Morgonen började lite illa där då vi fick rapporter att en av dessa tjejer haft lite knäproblem på morgonen och även om hon kunde spela så visste vi inte hur långt det skulle hålla och lät därför en av dagens "åskådare" ta med sig matchkläder också som komplement för att ha en full trupp.

Väl på plats visar det sig att regnet hade gjort Wargöns ordinarie spelplan obrukbar och extraplanen idag var nog det lerigaste vi varit med om, men det är ju lika för båda lagen och lerboll kan ju vara kul om man gillar glidtacklingar i alla fall :) Tyvärr gör den blöta planen att vårt vanliga kortpassningsspel blir extremt svårt då bollarna helt enkelt fastnar i någon vattenpöl istället för att nå fram till lagkompisarna. Detta innebär också att vi får tänka om lite och det tar en stund att få igång spelet som vi brukar ha.

Mot ett lag som Wargön behöver man vara på tårna hela tiden och det här med anpassningstid i matchen kan vi bara glömma. Holmen kommer igång bra, men når inte riktigt ända fram och när istället hemmalaget kommer i en kontring och får igång målskyttet med 1-0 så drar det lite kalla kårar och minnesbilder från förra årets Öboll kommer fram. Tack och lov fortsätter denna match precis som vårt förra möte med att Holmen reducerar och denna gång är det ett rent kämpamål av Moa på vänsterkanten som gör att hoppet igen tänds. Detta blir även halvtidsresultat och en möjlighet för oss att prata ordentligt med laget och flytta om lite för att samtidigt flytta upp vårt spel mer mot deras planhalva.

Andra halvlek drar igång i ett rasande tempo från Wargön som också verkar ha pratat rejält i pausen. Hela Holmenlaget är nu med och försvarar och rensar undan både en och två farligheter som helt skulle kunnat ändra matchbilden. Istället är det nu Holmen som tar kommandot över matchen och jag tror aldrig jag sett en sådan match där alla i laget verkligen springer och kämpar om varenda boll i varenda situation. Som i så många matcher tidigare är det nu vi som anfaller i våg på våg och det är svårt att hålla räkningen på alla målchanser och hörnor som produceras innan Helin till sist tar ett kliv upp och trycker in Holmens ledningsmål efter ca fem minuter.

Wargön är inte laget som viker ner sig utan trycker istället på mer och mer i kanske den tuffaste (men helt schysst hela tiden) match som vi genomfört i Division 7. Vi kan nog skänka en vacker tanke till Damlagstjejerna som i veckan var nere och visade oss bla lite mer tacklingsövningar för de hade vi rejäl nytta av i denna matchen. Matchens allra lerigaste spelare var nog Malin som idag fullkomligt ägde mittfält och jobbade kopiöst både i försvar och stöttning framåt, smällen på mittplan som sänker henne helt platt hade nog stoppat både en och två andra spelare från att fortsätta, men Malin var inne på plan några minuter senare efter att ha vilat upp sig, kudos!

Kantspelet som i början av matchen var lite si och så var i andra halvlek helt glimrande och med lite längre tår hade nog ett och annat inlägg slutat i Holmenmål. Istället är det Johanna som tar ett steg inåt i planen och i stort sett på egen hand snickrar in 3-1 till Holmen. I sista delen av matchen bombarderar vi verkligen Wargöns målvakt med skott och till slut är det ett underbart framspel av Frida som återigen når Johannas fötter och spikar fast slutresultatet till 4-1, vinst och säkrad serieledning för amazonerna från Alingsås!

LagMaVOFMsP
Holmalunds IF660034 - 718
Wargöns IK641120 - 1513

#100. Johanna Carlsson<br /><b style="color:red">Vänster Forward</b>Matchens kanon denna gång är en tjej som vi knappt trodde skulle kunna vara med i morse, än mindre spela så grymt. Med underbart snabba fötter jagade hon idag ikapp varenda boll, dribblade sig fram på vänsterkanten, sköt härliga inlägg och inte minst, tog ett steg fram och själv gick på avslut som idag resulterade i två sköna mål! Den här tjejen är helt ny i laget sedan i april och har redan smält in otroligt bra och idag fick hon även möjlighet att testa på i en ganska ny laguppställning och det kändes verkligen som hon aldrig gjort annat än att spela med dessa tjejer!! GRATTIS Johanna Carlsson, det här gav mersmak :)

1-1, Moa
2-1, Helin
3-1, Johanna
4-1, Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00