Sök i den här bloggen

lördag 9 juni 2012

En tredjeplats i Junicupen

Junicupen i Ardala, det låter ju som en riktigt somrig tillställning och med 50/50 solchans idag får man väl säga att vi åtminstone hade tur med vädret. Morgonen började riktigt tidigt med samling på Holmalyckan 06.30 för snabb avfärd upp mot Skaraslätta...

I vår första gruppmatch möter vi det okända laget Hermansby IF och som i alla cuper är vi väl medvetna om att en bra förstamatch ofta är avgörande för slutresultat i cupen. Denna gång har vi laddat upp med uppvärmningsövningar inlånade från damlaget och självklart den patenterade "Elljuscupsuppladdningen" och när matchen kör igång känner vi att det är Holmen som plockat med sig taktpinnen. Efter 3-4 anfall med lika många målchanser så är det Ellen som inleder dagens målskörd genom att kallt placera in 1-0. Tyvärr har vi inte riktigt fått till våra placeringar på planen och när vi tappar i backlinjen samtidigt som Hermansby tillåts komma in på vår planhalva så reducerar dom helt rättvist till 1-1. Tyvärr är inte detta den väckarklocka som får igång vårt ordinarie spel utan motståndarna får även 2-1 innan Holmen tar tillbaks spelet, skärper upp positioner och får till passningsspelet som återigen ger oss ett flertal målchanser som tyvärr inte tas till vara helt. I slutminuterna står i stort sett hela vårt lag uppe på motståndarplanhalvan och självklart är det vår måltjuv Molly som till slut får in en reducering som ger ett oavgjort resultat i vår första match och en hyfsad inledning på cupen...

I andra gruppmatchen väntar norska Skjetten som vi inte alls har koll på sedan tidigare. Nu är tjejerna taggade till tusen och trots att norskorna har en och annan riktigt bra spelare så är detta en match som Holmen för från minut ett och framåt. Johanna är tjejen som inleder målskyttet i matchen, tätt följd av Emelie, Molly och Ellen som ser till att vi nu har en vinst med 4-0 och en oavgjord match (2-2) i gruppen.

I sista gruppmatchen väntar Hisingsbacka FC som vunnit sina två inledande gruppspelsmatcher. Upplägget är klart från början, om vi vinner matchen så vinner vi gruppen och får enklare motstånd i semifinalen, om vi förlorar så är det ändå ganska säkert att vi kommer grupptvåa och ändå går vidare. I denna matchen är det Holmen som driver på från start och det "enda" som saknas är mål (och kanske lite tur) för vi får till flera fina målchanser som ganska snabbt hade kunnat gett oss en ledning. Efter en av alla räddningar så får HB's målvakt iväg en utspark som tyvärr går över våra backar och när Veronica i mål ser ut att ha full koll på bollen så är oturen framme och grinar oss rakt i ansiktet då hennes rensning träffar en framrusande anfallare och returen studsar rakt in i vårt mål. Efter detta har bägge lagen taktiken klar... Holmen anfaller för full kraft, gång efter gång efter gång och Hisingsbacka saktar ner spelet så mycket dom kan. Det är faktiskt helt otroligt att inte domaren stoppar klockan när HB's målvakt gång på gång får ta hur lång tid på sig som helst att promenera och hämta/leta efter bollar som hamnat bakom deras mål! Tyvärr är detta grymt effektivt och trots att Holmen totalt äger matchen så lyckas vi inte trycka in en reducering. Som vi trodde räcker dock våra 4 poäng till avancemang och vi får göra oss redo för en semifinal mot det andra Skjettenlaget.

När semifinalen skall köra igång så blir vi grymt förvånade av att känna igen flera av de bättre spelarna från det första Skjettenlaget som vi mötte. Efter avstämning med cupens sekretariat så visar det sig att norskorna tydligen har fått dispens att toppa upp sina lag, grymt konstigt och absolut ingenting som vi tidigare varit med om, men har cupledningen gett ok så är det bara att spela. Matchen kör igång i samma linje som våra senaste två matcher med full press från Holmen, men norskorna rensar duktigt och visar sig vara grymt effektiva på kontringar. Första målet är ett sånt där "men varför kunde vi inte rensa undan bollen"-mål och i vår jakt på reducering så lyckas istället Skjetten kontra in 2-0 och trots massiv press lyckas vi tyvärr inte komma ikapp.

Det är egentligen konstigt att en "bronsplats" inte ger mer jubel, men idag kände vi att vi var värda så mycket mer. Att vi hade sett fram emot en revanschmatch mot Hisingsbacka i en final får vi väl ta med oss tills vi möts igen, någon gång framåt... Viktigt att ändå ta med sig här är att vi har ett relativt nydesignat lag och att gruppen idag kändes riktigt tajt. Vi såg även ett flertal uppoffrande löpningar utan boll från till exempel Klara, Mayah och Jonna som vi vet är grymt viktigt att kunna ha framöver när vi kommer spela på större ytor. Sammantaget är dagen ett kvitto på att vi har många riktigt duktiga spelare och när vi väl får jobbat in detaljerna så kommer detta gäng att leverera grymma resultat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00