fredag 29 juni 2012

Kalles Kaviar Cup, dag 3

Sista gruppspelsmatchdagen och ruggigt tidig samling för Holmens tjejer. Första och enda matchen för idag kör igång vid 08.00 på Havsvallen på Smögen och Ytterby står som motståndare.

Holmalunds IF-Ytterby, 2-1
Nu börjar det märkas lite att det dels att morgonmatch inte riktigt är våra tjejers melodi och framför allt att det nu är tredje dagen och femte matchen på raken som körs. I första perioden är det Ytterby som pressar på och vill lite mer så mycket av spelet ligger antingen på mitten eller Holmens ytterkanter. Några direkt farliga avslut får våra motståndare inte till, men ändå så blir det lite "upp med tempot" snack i halvlek.

Detta ger resultat direkt och efter några anfall är det återigen kombinationen "snygg hörna, snabb anfallare" som gör att Molly kan trycka in 1-0 till Holmen. Efter detta är det som proppen släppt och vi får på anfall på anfall och Ytterbys backlinjen jobbar bra så ofta ramlar vi in i offsidefällan. Med fem minuter kvar så får vi äntligen till ett anfall där vi ligger 100% rätt mot backlinjen och kommer tre anfallare mot två backar. Molly i mitten har faktiskt alternativen att passa Johanna på ena sidan och Siri på andra och målvakten vet inte vem hon ska markera så när Molly kyligt själv avslutar står det 2-0 för Holmen! De sista minuterna så faller Holmen ner och försvarar resultatet, något som vi så ofta sett i tex. landslagsmatcher är något som kan straffa sig.
Nu gör det inte så mycket att Ytterby lyckas reducera till 1-2 i sista minuten, för när domaren blåser i pipan så ger detta resultat inte bara att vi vunnit grupp A i F13, Holmalunds sköna tjejer i 99-klassen har dessutom bästa statistik av samtliga lag i hela Kalles Kaviar Cup hittills!!!

Imorgon lördag är det kvartsfinal kl 10.00 på Himlavallen och där kommer Holmen få möta Hanviken SK Vit som kom tvåa i sin grupp efter Sjömarken/Sandared som i sista matchen gick om med ett mål. Hanviken är ett blandat 98/99/00-lag som enligt sin hemsida ligger bra till i samtliga tre serier man spelar i. Tittar vi här på resultaten i Kalles så har detta Hanviken lag bla slagit Skara FC med 2-0, IF Kil med 2-0, Forsby FF med 3-1 och spelat 2-2 med Sandared/Sjömarken. Med andra ord är detta ett lag som lika gärna kunnat vinna sin grupp och nu krävs det verkligen att vi är på från start i kvartsfinalen!