Sök i den här bloggen

måndag 16 juli 2012

Laddar för Gothia Cup

Foto: Mikey Lennartsson, Text: Jonas Mökander, Alingsås Tidning

I årets Gothia Cup deltar endast två lokala lag. Gerdsken finns med i P12, medan Holmalund deltar bland flickorna i samma ålder.
– Tjejerna har sett fram emot det här länge nu, säger Mikael Sigvardsson, en av tränarna i Holmalund.

Holmalunds trupp med tjejer födda 1999 och 2000 består av totalt 28 spelare. Och det är ett gäng där många brinner för fotbollen och gärna tränar mycket.
– Det är inte så många som dubblerar med andra sporter vilket gör att vi kan träna ganska mycket. Framför allt fortsätter vi att köra 2-3 gånger i veckan på hösten när många andra lägger av. Det behövs mycket träning och då kan man inte sluta med fotboll några månader varje vinter, säger Mikael Sigvardsson, som är noga med att tjejerna själva till viss del ska vara med och bestämma.
– Så länge alla tycker det är roligt är det bara att köra på och nu har vi haft den här truppen ett par år. Givetvis har någon slutat och någon kommit till, men i stora drag tycker de om att vi försöker vara så målmedvetna och seriösa man kan vara på den här nivån.

UNDER våren har truppen hållit igång ett 7-mannalag och 9-mannalag.  Till hösten tillkommer dock ytterligare ett 9-mannalag i seriespel. Lägg därtill ett antal cuper och turneringar så blir det mycket fotboll.
– Vi vill erbjuda tjejerna både träningar och matcher. Sen är det roligt att komma i väg på någon övernattsturnering ibland också. Vi har bland annat varit med både i Öbollen på Öckerö och Kalles Kaviar Cup, berättar Mikael.

Ofta hävdar sig Holmalund bra när de stöter på motstånd utanför trakten. Men när man i dag kliver in i Gothia Cup tror Mikael på tufft motstånd mot det tyska laget KFV Segeberg.
– Jag har förstått det som att det är en form av distriktslag. De har plockat de bästa spelarna från en serie så det blir säkert en tuff match. Men det blir samtidigt roligt att se hur det går, säger Mikael.

Gruppspelet fortsätter sedan med matcher mot Jitex och Boo under tisdagen och onsdagen.
– Målsättningen är att ta oss vidare till A-slutspel, men som sagt är det svårt att säga hur vi står oss i den här gruppen, säger Mikael, som berättar att tjejerna sett fram emot debuten i Gothia ett bra tag.
– Vi var lite sent ute med anmälningen förra sommaren så den här gången bestämde vi oss tidigt. Tyvärr är det ett par tjejer som är skadade och på semester, men de mest inbitna har pratat om Gothia väldigt länge.

(Artikeln publicerades i sporten, Alingsås Tidning 2012-07-16)

Polarn & Pyrent i Allum stödjer Holmalunds F99/00
Cupsponsor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00