Sök i den här bloggen

tisdag 17 juli 2012

Gothia Cup - Dag 1 - Tysk effektivitet och ösregn

Så har då en lång Gothiadag fått sitt slut och förhoppningsvis ligger nu alla tjejer och sover sött :) 

Holmens första motståndare i årets cup var KFV Segeberg ett supertoppat distriktslag med de bästa spelarna från tio olika klubbar i regionen. Redan på pappret kändes det som vi dragit lite av en nitlott för inledningsmatch, men å andra sidan måste man slå alla lag om man vill plocka hem en buckla. Visa av erfarenhet hade vi tragglat "på direkt från start" som ett litet mantra och i denna match var verkligen samtliga Holmentjejer med direkt! Inledande tio minuter av matchen är det i stort sett totalt bollinnehav för hjältinnorna från Alingsås, men efter ribbskott och och målchanser som sniker strax utanför stolparna så är det en rejäl kalldusch när tyskorna istället gör mål på sitt första anfall i matchen...

Vi känner ändå att det fortfarande är Holmen som för spelet och fortsätter med samma upplägg som en stund senare ger utdelning när Moa chippar in en kvittering med vänstern. Nu är det bara att köra vidare... tror vi... men något händer både med Segeberg och Holmen, för istället för att matchen utvecklar sig vidare i vår favör är det istället tyskorna som får in ett nytt ledningsmål efter en markeringsmiss i vår backlinje. Halvlek och snack om att vi kan ta det här, bara vi inte släpper till dessa enkla markeringsmissar, håller våra givna positioner och verkligen faller upp bakom varandra för att täppa till alla luckor.

Vad händer då i andra halvlek, jo Holmen pressar på framåt igen och tyskorna får inte till många rena passningar, men ett skott mot mål nickas till hörna av oss och på den påföljande hörnan lyckas istället KFV fippla in sitt tredje mål för matchen. Nu känns det tyvärr lite som luften går ur gänget och trots en omförflyttning i positionerna visar tyskorna hur grymt effektivt dom tar hand om minsta lilla målchans och trycker in sitt fjärde mål. Nu känns det visserligen som det blir löjligt svårt att vinna matchen, men vår press fortsätter för att reducera målskillnaden och när domaren blåser straff för att en tysk tjej får bollen i ansiktet efter en målvaktsrensning känns det faktiskt som vi inte har turen på vår sida. Om det är något Tyskland är känt för så är det ju sina straffar och jodå, kyligt placerat vid högra stolproten fastslås slutresultatet 5-1 till KFV Segeberg. Inte ens att vi i slutminuterna får en "kompensationsstraff" hjälper oss då lyckan redan gått och tagit lunchrast och bollen hamnar någon meter ovanför, istället för i målet. Nu biter vi ihop och jagar livet ur Jitex imorgon istället i vår jakt på A-slutspel!

Dagens blir ändå en riktigt skön dag för våra tjejer när vi efter duschande åker och lunchar på en närliggande MC'Donalds. Därefter blir det en ny tripp till Heden där tjejerna visar mästarklasserna i sumo-handboll och inte minst waterboarden, där vi direkt hittar några nya balansstjärnor bland våra töser :)

Avslutningen på kvällen med pizza och avkoppling borta på Odengatan och sist, men absolut inte minst den underbara Gothiainvigningen på Ullevi gör att det inte finns några sura miner i gänget. Nu är det krypa i säng som gäller och imorgon är en annan dag :)
Polarn & Pyrent i Allum stödjer Holmalunds F99/00
Cupsponsor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00