torsdag 19 juli 2012

Gothia Cup - Dag 4 - Målfesten som kom av sig

Dags för en sista färd mot Åby (oavsett hur det går) och 8-delsfinal i Gothia Cup mot Azalea BK som tidigare under dagen har besegrat det tyska laget BV Werther med 2-1 i 16-delsfinalen.

Planen som vi ska spela på ser mer ut som en stor lerhög efter nattens regnande, men å andra sidan har vi vunnit på sådant underlag tidigare så det är bara att bita ihop. Azaleas 00:or har vi sett i några cuper tidigare, men inte lyckats stöta på, så det ska bli riktigt kul att se hur vi kan möta upp där. Väldigt trevliga ledare har dom i alla fall och man får en skön känsla i magen innan match!

Matchen drar igång i ett tufft tempo där Holmen är laget som håller i taktpinnen. Som så många gånger förr i denna turneringen öser vi in passningar mot motståndarnas målgård och efter några minuter är Frida påpassligt framme och pressar in 1-0. Nu känns det som vi ligger helt rätt och det dröjer inte länge förrän Frida (igen) är framme med den långa tån när målisen tappar den hala bollen och med en tunnel blir det 2-0 till Holmen vilket håller sig fram till halvlek.

Andra halvlek sen kör igång i samma tempo som innan och Holmen driver på och öser om och om igen på med skott och målförsök, men vi har inte turen med oss. Till slut är det ett riktigt kämpamål av Helin där hon blir liggande i geggan framför Azaleas målbur med bollen i nätmaskorna. NU kom väl äntligen den där berömda proppen hoppas vi... Men, då händer det som vi innan match sagt inte får lov att ske, vi släpper fram deras #22 som i stort sett blir fri med Moa i målet och inte gör några misstag, Azalea reducerar. Ok, 3-1 känns fortfarande tryggt och med spelet vi haft innan i matchen ska vi bara öka på... tror vi... Innan vi ens hunnit skriva resultatuppdateringen klart så schabblar vi i eget målområde och när bollen inte försvinner ser Azalea till att ta hand om den på värsta möjliga sätt... 3-2. Det här är inte bra, men vi leder fortfarande och nu får vi se till att ta hand om någon av alla dessa målchanser som radat upp sig sen domaren blåste igång matchen.

Med skador i laget har det varit tufft för backlinjen som spelat non-stop på den regntunga planen och benen verkar inte hänga med i det tempo som vi är vana att köra. Den misslyckade rensningen som ger Azalea 3-3 är en sådan vi 99/100 gånger bara rensar väck, men nu har det hänt... vi har tappat en 3-0 ledning och med bara någon minut kvar finns det ingen ork i laget att pressa fram ett mål till... oavgjort i full tid och domaren blåser för straffar. Det här är en match som kan framkalla hjärtattacker bland mindre starka Holmenfans...
  • Azalea börjar straffläggningen och deras #22 gör inga misstag, 4-3 till Azalea.
  • MålisMoa kliver fram och visar hur en målvakt skjuter, 6-6
  • Azaleas sista straffskytt skjuter stenhårt, men Emelie kastar sig åt rätt håll och räddar!!
  • Emelie stegar sedan fram, lägger upp bollen på straffpunkten och skjuter Holmen rätt till kvartsfinal!!!
Imorgon 13.40 spelar Holmalunds IF kvartsfinal i Gothia Cup på Heden 5 mot det palestinska laget PACES. Har ni inte orkat ta er ut till Åby (helt förståeligt) så finns nu inga ursäkter :)

Vi passar även på att gratta västkustarna IK Zenith (Vit) och Sävedalens IF som möts i kvartsfinal imorgon, IK Zenith Grön som också spelar kvartsfinal mot Bele Barkarby FF2 (någon av de senare två blir semifinalsmotståndare ifall vi vinner vår kvartsfinal) och sist men absolut inte minst Hönö/Björkö och Skepplanda som också kör sina kvartar imorgon fast i G13 då!!