Sök i den här bloggen

söndag 22 juli 2012

Holmens vår 2012 - Vi bygger framåt!

Vem vet... till Gothia Cup 2013 kanske det är dags för 11-mannalag från Holmalunds IF...
VILKEN UNDERBAR FOTBOLLSVÅR VI HAR HAFT!
Då har vi stängt dörren för fotbollens vårsäsong och nu är det åtminstone två veckors rejäl vila för våra tjejer innan vi börjar om på ny kula med nya spännande utmaningar. Det har varit så mycket att det kan vara dags att ta en titt i backspegeln och se vad vi egentligen har lyckats med!

SERIEN
I vår har ju Holmalunds F99/00 kört i två olika serier med både sju- och niotjejafotboll. Våra dubbelnollor har ju lyckats med konstycket att vara absolut bästa lag i sina serier både 2010 och 2011 så när vi i år sökte nya utmaningar blev det en resa västerut och Trollhättanserien. Resultatet hittills i vår är ruggigt bra, enda lag med enbart vinster, flest gjorda och minst insläppta mål säger en hel del om Alingsåstjejernas kvalitéer! I niomanna är vi dock fortfarande lite orutinerade och framförallt märks det ibland att våra motståndare med mer åldersmässigt homogena, äldre lag än sålänge fortfarande har en viss fördel på de större planerna.

CUPER
Det är sedan länge helt klart att Holmens F99/00 är det lag som tidigt sett att spela cuper och möta nya tuffa lag ger riktigt mycket i utvecklingen. Under våren har vi deltagit i 9 (!) olika cuper (4 inomhus, 5 utomhus) med 14 (!!) olika lag. I dessa cuper har vi tagit oss till A-slutspel 9 gånger, vi har plockat med oss guld, silver och bronsmedaljer så det står härliga till och slagit många lag som har grymt större upptagningsområde på duktiga spelare än lilla Alingsås. Vår/sommar 2012 kröns med Guldrepris i Tångahallen (F12), silver i vår allra första niotjejacup Supercupen (F12), en ny medalj i Öbollen (F12), brons i vår allra första 11-tjejacup (Kalles Kaviar F13) och sist men absolut inte minst vår delade tredjeplats i b-slutspelet av Gothia Cup (F12) där vi verkligen visat upp Alingsåsfotbollen för hela Sverige!

AKTIVITETER
Att bygga ett lag är inte enbart träningar, matcher och cuper... i Holmen har vi en sådan underbar gemenskap att till och med inhoppare från andra lag är grymt imponerade av hur snabbt det går att komma in i ett lag där alla verkligen tar hand om varandra! Under våren har vi kört Zumba ihop, vi har  gjort gästbesök på Ju-Jutsuklubb, tränat boxcercise med professionella instruktörer, vi har hyrt Nolhaga simhall för laget och inte minst våra övernattningscuper visar att vi gör så mycket mer än "bara" fotboll ihop. Att våra tjejer är en sammansvetsad grupp går inte att ta miste på och vi har verkligen störtkul tillsammans!

HÖSTEN/FRAMTID
En del i att vara ute och möta duktiga lag från Göteborg, Malmö, Stockholm (eller som i Kalles och Gothia från andra länder) är att vi märker att även om våra tjejer är riktigt duktiga så finns det helt andra förutsättningar i storstäderna som vi också borde kunna ta till oss. Som exempel kör 00:orna i Göteborg redan niomanna och om vi ska kunna fortsätta ligga i linje med dem behöver våra 00:or också mer än enstaka inhopp i 99:ornas serie. I höst kommer därför 00:orna att göra ett gästinhopp i Div 6 Vara där vi kommer att möta varje lag en gång vardera och på så sätt snabbare komma igång med spel på större ytor. Vi har också redan bokat upp niotjejaträningsmatcher mot duktiga Göteborgslag i början av hösten och har även fått inviter från andra lag vi stött på under året att dom gärna kör en träningsomgång under hösten.

När serien slutar går många fotbollslag i ide och börjar nöta inomhushallar... Inte vi i Holmen, vi har redan säkrat upp bästa möjliga träningstider under september till november på Alingsås enda konstgräsplan. Vi går inte inomhus förrän vintern är över oss! Under november har vi också fått goda vibbar att vi kommer få möjlighet att göra något som ingen annan Alingsåsklubb gjort tidigare, nämligen delta i en vinterserie i Göteborg, snacka om att vara redo inför våren som kommer efter detta! Vi har redan spikat upp roliga cuper för hösten och har fler på önskelistan. Elljuscupen som vi vann förra året är bokad, Borås Arena Cup vi vann för två år sedan är intressant, inomhus är ju Kycklingcupen och vår egen Intersportcup nästan obligatoriska, så vi får se vad vi hinner med mer :)

Under våren kommer vi med stor sannolikhet börja känna lite mer på 11-tjeja och boka upp ett antal träningsmatcher för att förbereda oss inför nästa sommars stora utmaningar... Det kanske blir Gothia Cup igen, vi kanske åker över sundet till Dana Cup eller varför inte den där intressanta cupen i Portugal som vi fick en inbjudan till när vi spelade i Gothia!? En sak är säker, är du en tjej i Alingsåsområdet som är född 2000 eller 1999 och är fokuserad på att bli bäst inom fotboll så är det med Holmen du når utanför bygda!!

Nu är det som sagt sommarlov för våra tjejer, men vi ledare i Holmen vilar inte... vi jobbar vidare för att ge våra tjejer de allra bästa förutsättningarna för att nå längre än andra! Vi ses i augusti (7/8 är det första träning i höst och nya ansikten är alltid välkomna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00