Sök i den här bloggen

tisdag 17 juli 2012

Gothia Cup - Dag 2 - Fullkontaktsfotboll och hemmajubel

Dags för dag två i Gothia Cup och andra gruppspelsmatchen mot hemmalaget Jitex BK. Jitex 99:or stötte vi ju på häromsistens i Kalles Kaviar Cup och lite nyfikna var vi allt på ifall vi skulle få stöta på tex. den lilla duktiga 00:an som var med och hjälpte till uppe i Smögen. Nu visade det sig att hon inte var med i denna uppställning, men det fanns gott om andra duktiga anfallare att få grepp på.

Jitex börjar matchen bäst, ivrigt påhejade av hemmapubliken som kryper allt närmre kantlinjen ju längre matchen pågår. Riktigt skönt då att se att vi (nu när vi gått tillbaks till vår gamla uppställning) även fått tillbaks tryggheten i backlinjen och i halvtid är det oavgjort mellan lagen. Helhetsmässigt har Holmen definitivt tagit tillbaks kommandot över matchen, men även Jitex backar är duktiga och vi får inte heller full utdelning på de chanser (hörnor med mera) som radas upp.

Istället är det tyvärr igen en kontring som gör att en av Jitex duktiga anfallare får komma en mot en mot en av  våra backar och som så ofta går det snabbare att springa framåt och 0-1 (ur vår synvinkel) är ett faktum. Efter detta mål är det dock som att hälla tändvätska på en öppen eld och Holmens anfall kommer gång på gång och efter ganska kort tid lyckas vi också reducera genom en skön hörna där Siri får till ett dunderskott som Emelie styr in i mål med ryggen (!! :), 1-1 är ett faktum och nu är det helt och hållet Holmens match.

Våra tjejer rullar runt, byter kant, kör 3-4 direktpass plus avslut, men bolluschlingen sitter inte där. När vi dessutom knappt får ett enda domslut med oss (inte ens inkast), så börjar det kännas rejält tufft. I och för sig blåser domaren kanske 2-3 gånger under hela matchen, men eftersom Jitex är bättre på att utnyttja detta faktum och vi försöker köra vårt vanliga spel så blir vågskålen lite skev. När en domare missar en solklar nerrivning i straffområdet, en tackling där en av våra spelare flyger ut från plan med huvudet före eller när vår målvakt upprepade gånger får sparkar på sig efter att bollen vilar, så är det väldigt svårt att få till ett vanligt spel. En liten eloge dock för det bortdömda Jitexmålet mot slutet av matchen, det är inte ok att sparka bollen ur händerna på en målvakt och det blir inte dömt mål hur mycket än hemmapubliken skriker, skönt att inte det blir godkänt för då hade dagen verkligen sugit!

Imorgon ser vi istället fram emot en tuff match mot Boo FF2 där vi kommer att gå för en rejäl seger med många mål! Samtidigt hoppas vi på en bra domare till matchen mellan Segeberg och Jitex och självklart att tyskorna vinner, gärna med många mål :)

Polarn & Pyrent i Allum stödjer Holmalunds F99/00
Cupsponsor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00