onsdag 18 juli 2012

Gothia Cup - Dag 3 - Målkalas och målsnöre

Så var vi då tillbaks på Åby6 igen och dags för sista gruppspelsmatchen med tuffa förutsättningar för att Holmen ska nå A-slutspel. Till att börja med så måste vi hämta upp en målskillnad på 7 mål och dessutom måste tyska Segeberg slå Jitex i sin match för att Holmen ska snika förbi på målrakan, ta andraplatsen i gruppen och vidare till A-slutspel i eftermiddag...

Alla tjejerna är medvetna om att det endast är en riktning som gäller och det är verkligen full fart framåt från start! Efter någon minut är det Helin som påbörjar dagens målkalas genom att distinkt placera in 1-0 och strax därpå följer Emelie upp med ett till. Vi anfaller på vänstern, högern, testar distansskott, hörnor och frisparkar och målen följer även om det kunde varit dubbelt upp ifall vi hade satt hälften av alla skott som öste över den stackars Boo-målvakten. I halvlek står det 5-0 till Holmen och vi får dessutom rapport att Segeberg leder med 2-1 över Jitex och just då är vi nästan i A-slutspel så det är bara att fortsätta i samma stil i andra halvlek.

Nu byter vi sida och Boo har också snäppat upp sig i pausvilan och spelar betydligt lugnare än i första halvlek. Detta gör att det tar en liten stund för Holmen att ställa om, men efter några minuter smäller det igen när återigen Helin ser till att öka på vår målskörd och samtidigt hör vi att Segeberg ökat på till 3-1 vilket gör att vi just nu är i A-slutspel! Detta är inget som tjejerna får höra utan tvärtom är det bara fler mål som gäller och nu har vi många villiga på topp som vill hjälpa till och nästa mål är en liten delikatess signerad Frida som lirkar in bollen mellan benen på målvakten. Mot slutet av matchen har Boo i stort sett gett upp och det är en kompakt försvarsmur som väntar där Holmen matar, matar och matar och till slut är det Moa som med ren vilja fastställer slutresultatet till 8-0. Vi har gjort vad vi kan och nu hänger det på tyskorna...

Av någon anledning är den andra gruppmatchen fem minuter försenad och där verkar tyvärr Segeberg löjligt nöjda med sitt resultat med klar gruppvinst, för särskilt anfallsglada är dom inte och Jitex trycker såklart på för allt vad tygen håller och lyckas reducera... Nervösa minuter med konstant uppdatering av Gothiaappen och med en minut kvar så händer det som inte får ske, Jitex reducerar till 3-3 och en stund senare är även den matchen slut.

Med minsta möjliga marginal blir det då till sist en tredjeplats i gruppen för Holmalund och istället för 16-delsfinal i A-slutspel i eftermiddag så väntar en 8-delsfinal i B-slutspelet imorgon mot antingen tyska BV Werther 1 (3:an i grupp 12) eller Göteborgsgänget Azalea BK (4:an i grupp 11). Werther har en målskillnad på 2-7 och endast en 1-0 vinst mot Mölndal med sig från gruppen och Azalea har 1-14 i målskillnad och endast oavgjort mot det andra Wertherlaget från sin grupp. Vinner vi den matchen så väntar kvartsfinal på Heden på fredag och oavsett så säger vi hejdå till Åbys planer!!