Sök i den här bloggen

söndag 4 november 2012

Mer brons i F12 och silver i F14 - Kycklingcupen 2012


F12 – KVARTSFINAL, Holmalund VIT – Töllsjö IF, 3-0
Så var det då äntligen dags för F12-finalerna och lite extra speciellt idag för vår nya tjej Lisa som ställs öga mot öga mot sina gamla lagkompisar. Matchen drar igång i lite avvaktande tempo, mycket boll för Holmen men inte direkt vårdat spel. När ungefär halva matchen gått lyckas vi lugna ner spelet och få igång passningarna ordentligt… Cornelia skarvar fram bollen till Lisa som dribblar en gång, två gånger och drar till ett stenhårt skott och då har isen brutits, 1-0 till Holmen! Efter detta är det spel mot ett mål och chans efter chans går strax utanför mål eller på målvakten. Då är det återigen Lisa som ser till att bolluschlingen går i mål och med 2-0 börjar det kännas lite säkrare. Mot slutet av matchen vill inte Emelie vara sämre och det är nästan med ren styrka som hon fastställer slutresultatet 3-0 och Holmen är i semifinal mot Södra Härene som slagit ut ett av Holmens 0-1-lag i sin kvartsfinal. 

F12 – SEMIFINAL, Holmalund VIT – Södra Härene Grön, 1-3
Nu var det ett tag sedan vi stötte på SHIF i semi, oftast på sistone har det stått mellan våra lag i finalen och hade vi hamnat på motsatta slutspelssidor idag hade det nog varit stor chans att det varit likadant. SHIF har ju duktiga Moa i mål och är man i Nolhagahallen så är det klart att man tar fram långa kast :) Denna taktik som SHIF har funkar perfekt i denna match då vi inte alls kommer igång som vanligt. Nu är visserligen deras 1-0 högst tvivelaktigt då bollen faktiskt var utanför kortsidan och uppe i nätet bakom målet innan den studsar tillbaka på plan, men 2-0 och 3-0 därefter får vi ta på oss då vi låter SHIF styra matchen precis som de vill ha den. Med 4 minuter kvar reducerar visserligen Lisa med ett kanonskott, men tiden rinner ifrån oss och idag är det Södra Härene som går segrande ur striden och Holmens VITA hjältar har vunnit ett BRONS i Kycklingcupen F12 – 2012!! (SHIF vinner sen även finalen med 2-0 och tar ett efterlängtat guld)


F14 – FINAL, Holmalund BLÅ – KIK F98, 1-2 (sudden/straff)
Så är det då äntligen dags för FINAL i Kycklingcupens F14-grupp och för andra gången på kort tid är det KIKs F98:or som står på andra sidan. Tyvärr börjar det illa redan innan match då vår målvakt Emelie skadat handen när hon hoppade in som målis i F12-semin och hastigt och lustigt är det istället Malin som får lov att ställa sig i mål. Nu är visserligen Malin också riktigt duktig i målet, men tyvärr tappar vi då samtidigt en duktig anfallsspelare. Matchen kör igång i högt tempo där KIK matar in sig meter för meter, men utan att komma till något rent avslut. Istället är det Molly, Johanna, Emelie och Lisa som kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg och det är inte konstigt att KIKs målis idag fick pris som matchens spelare, för utan henne hade det nog varit ledning med några bollar för Holmen redan efter halva matchen. Istället kommer första målet när vi får en frispark i bra läge och Lisa skickas in… och på vilket sätt hon fullkomligt pulvriserar in 1-0 för Holmen, högst välförtjänt!

Matchen går vidare och tyvärr visar KIK sin rutin när de i 11:e minuten snabbt utnyttjar ett av våra byten och deras anfallare som plötsligt är ensam med målvakten får till ett sådant hårt skott att vår målis knappt hinner reagera. 1-1 står sig matchen ut och sudden väntar. I sudden är det återigen KIKs målis som räddar kvar dom i matchen både två och tre gånger och tyvärr blir det sen domaren som avgör finalen när han blåser straff med mindre än en minut kvar (glidtackling är visserligen inte tillåtet i futsal, men man kan ju tycka att vår spelare endast går på boll och viss fingertoppskänsla kan användas när man tillåtit liknande försvar åt andra hållet hela matchen). KIK gör inget misstag utan dundrar in 2-1 med sådär 20 sekunder kvar på sudden… Tårar, gråt och tandagnissel såklart, men såhär i backspegeln kan vi konstatera att vårt lag med blandat 99/00:or faktiskt tagit SILVER i en F14-cup, slagit ut flera andra duktiga lag och i finalen sånär också spelat ut ett lag med äldre tjejer som vunnit sin serie de senaste två åren!! Nästa år så är F14 för tjejer i vår egen ålder och då jäklar!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00