Sök i den här bloggen

lördag 3 november 2012

Kycklingcupen F14 - Brons plus final imorgon!

Äntligen lördag och till att börja med helt fantastiskt att samtliga våra tjejer lyckats ta sig till finalerna i F14-klassen som ju faktiskt är för 98-tjejer främst! En skön uppvärmning bort till Klämmabacken och en härlig stämning sprider sig i laget! Moa och Verro är iväg och värmer upp tillsammans med 98:orna och vi ser till att vara tillbaks i god tid för att kunna se den matchen!

Holmen VIT ställs mot Södra Härenes äldre tjejer i sin kvartsfinal och lite konstigt är det allt att se Veronica i mål och Moa på anfall tillsammans med ett gäng tjejer vi i vanliga fall inte spelar med. Det är inte riktigt samma spelstil, men riktigt duktigt av våra två bortbytingar att anpassa sig efter 98:ornas stil och spela riktigt snyggt (och för Verros del, riktigt stabilt i mål!). En riktigt jämn match avgörs efter ett perfekt utkast/assist längs golvet av Veronica och 1-0 är ett resultat som står sig matchen ut vilket gör att VIT är i semifinal mot Alingsås KIK F98:or som i sin tur i sista sekunden slog Vårgårdas duktiga tjejer med 2-1 i kvarten. Tyvärr slår dom även ut Holmen VIT på straffar (där Verro plockade första), men brons till lag VIT är ändå riktigt bra jobbat!

Holmen GULs första match är mot välbekanta Alingsås KIKs 99:or och även här är det en ruggigt tuff match som går till förlängning. Här är det många chanser åt båda håll, men till slut är det Amanda som trycker in en frispark och med golden goal innebär detta att matchen är över och GUL är i semifinal!!

Holmen BLÅ å sin tur står öga mot öga med Lerums duktiga 99:or och detta är ju ett lag vi vet har ruggigt hög nivå och brukar gå långt i cuper. Detta är inte något som våra tjejer bryr sig om ett dyft då Malin redan i andra minuten dundrar in 1-0 och Molly någon minut senare ökar på med 2-0 och som grädde på moset gör Malin en favorit i repris minuten senare och plötsligt står det 3-0 innan Lerum knappt varit över på vår planhalva. Nu snäppar dom dock upp spelet och visar vilket passningsskickligt lag som dom är, men på backlinjen möter dom Mayah och Nora som knäpper till totalt! Mot slutet av matchen orkar dom inte längre hålla emot och Molly (som haft ett antal frilägen som Lerums duktiga målvakt tagit) trycker till slut in 4-0 och nu möts Holmen BLÅ och GUL i semifinal. Lite tråkigt, men ändå så att vi redan nu vet att vi kommer ha ett lag i final!

Semifinalen mellan Holmen GUL & BLÅ börjar en aning tillknäppt, naturligtvis med tanke på att tjejerna både känner varandra så väl och kanske inte kör på lika tufft som man gör mot andra lag. GULA laget kör igång målskyttet när Siri trycker in 1-0 från kanten. Knappt hinner speakern ropa ut detta innan Molly utjämnar till 1-1. Halva matchen kvar och till slut får våra blåa tjejer utdelning när först Malin och sedan Johanna trycker in var sitt mål. Blandade känslor förstås när domaren blåser av matchen, men kom igen nu tjejer... vi har vunnit BRONS och är i FINAL med var sitt lag imorgon, i en F14-cup!!! Fy fasiken vad stolta vi blir över hur duktiga fotbollsspelare ni är allihopa!!!

Nu laddar vi om till imorgon med kvartsfinal för F12 och sen minst en F14-final!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00