Sök i den här bloggen

söndag 18 november 2012

Det var en mörk och kulen kväll

Vissa matcher får man allt att stämma, passningarna sitter, positionsspelet flyter som i trance, förberedelserna är perfekt avvägda... dagens match tillhörde inte denna kategori...

Vår träningsmatch i elvamanna mot Herrljunga/Frisco var inplanerad sedan början hösten som ett stöd framförallt för våra äldre tjejer att i match hitta positioner och passningsspel inför kommande seriesäsong. Nu blev det lite som en Agatha Christie-deckare, när en efter en av olika skäl inte kunde delta i matchen (till och med att vi så sent som precis innan match märkte av de sista återbuden). Extra stor cred därför till de yngre tjejer som ställde upp och fyllde på alla luckor så vi åtminstone kunde få ihop ett lag (till sist med två avbytare). Uppladdningen blev därför inte helt optimal, men med lite tur skulle kanske speltänket från sommarens Kallecup till viss del sitta kvar, det gjorde det inte riktigt fullt ut.

Början av matchen blev en virrig historia när positionerna så småningom satte sig, vem skulle egentligen spela vart och ojdå, två av tjejerna som skulle starta hade visst inga nummer på ryggen så snabbt av med dom och tejpa upp provisoriska tröjnummer. Herrljunga/Frisco tryckte på rejält och var betydligt snabbare än oss med att komma in i elvamannaspelet och hålla sina positioner. Detta visade sig också efter en kvart när våra värdar oartigt nog inledde målskyttet. Vår backlinje slet rejält och i stort sett hela laget backade hem för att hjälpa till, men tyvärr ledde detta också då till att vi inte hade tillräckligt med spelare framåt när vändningarna kom och HSK kunde lugnt börja om igen från mittplan. Några minuter senare får en Herrljungatjej till ett riktigt snyggt distansskott som letar sig in mellan vår målis händer och ribban, inte mycket att göra åt. Riktigt snyggt sen dock när Lisa från halva planen driver fram mellan motståndarbackarna och iskallt trycker in en reducering från kanten. Tyvärr får vi inte njuta av denna kontakt särskilt länge då vi i anfallet efter retligt får se Herrljunga göra 3-1 som också blir halvtidsresultat.

Andra halvlek gör Holmen en uppryckning framåt när Emelie kommit in på plan som förstärkare. Många snygga anfall tas dock ner av Herrljungas bollsäkra tjejer som tyvärr också får allt för lång tid på sig att förvalta bollen och flytta spelet till vår halva. Efter tio minuters Holmenpress kommer då istället en perfekt genomskärare som helt friställer en motståndaranfallare och 4-1 är ett faktum. Herrljungas nästa (och sista mål) är en riktig delikatess när en anfallare kommer fri från kanten och retligt chippar bollen över en utrusande Elenora som för övrigt gjorde ett flertal riktigt bra räddningar och såg till att hålla nere siffrorna. Sista kvarten av matchen backar Herrljunga hem och låter Holmen komma in allt mer och efter en snygg hörna av Lisa är det till slut Molly som trycker in 2-5 som också står sig matchen ut.

Vad kan vi lära oss av denna match då? Vi kan aldrig ta något för givet, bara för att vi testat elvamanna förut måste vi ändå se till att ha en klar och tydlig bild av hur vi vill bygga upp matchen. Tjejerna måste få en chans att tidigare se vilka positioner dom förväntas spela på och framförallt måste vi mycket tidigare få reda på om någon inte har möjlighet att vara med på matchen så vi slipper stå där med två avbytare vid matchstart!

#03. Amanda MorrisonMatchens kanon idag är annars en tjej som fick testa en ny position som mittback, slet och kämpade och såg till att stötta sina lagkompisar i backlinjen hela tiden. En stor eloge till Amanda Morrison som visade ett stort engagemang och kampvilja idag och verkligen bar backlinjen på sina axlar i början av matchen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00