söndag 25 november 2012

En oväntad storseger i novemberserien

Idag var då duktiga IK Zenith uppe i Alingsås för vår tredje match i novemberserien. Zenith har vi mött några gånger de senaste två åren och det har alltid varit riktigt jämna matcher där vinster och förluster delats systerligt. Våra vänner från Torslanda var tidigt på plats och körde igång sin uppvärmning på planen medan våra tjejer hade taktikgenomgång i ett varmt omklädningsrum, kändes som ett bra val i novemberkylan :)

Inledningen av matchen var det Zenith som tog kommandot medan Holmen i sedvanlig ordning tog lite tid på sig att spela in sig i matchen. Torslandatjejerna är riktigt duktiga på sina löpningar och djupledspassen som skär i mellan vår backlinje är hela tiden riktigt farliga. Men med en storspelande målvakt som snabbt täcker upp så plockar vi bort detta i tid och kan istället ställa om till anfall direkt. Efter cirka fem minuter börjar spelet vända över till Zeniths planhalva allt mer och när vi i ett anfall står med 3-4 anfallare uppe vid mållinjen är det till sist Frida som får äran att inleda dagens målskörd. Matchen kör vidare med allt mer Holmenövertag och så fort en Zenithtjej får bollen har hon genast 1-2 rödklädda spelare på sig och får helt enkelt inte tid att behandla bollen och få igång sitt eget anfallsspel. Efter 20 minuters spel har vi nätat ytterligare tre gånger innan Zenith kommer tillbaks och reducerar till 4-1. Slutet av halvleken ligger de grönklädda tjejerna på för fullt för ytterligare mål och har flera farligheter och är ytterst nära ytterligare reducering, men resultatet står sig halvleken ut.

I andra halvlek märks det att våra motståndare samlat kraft i pausen och bara efter någon minut får dom också in ett välförtjänt 4-2. Nu samlar dock vårt försvar ihop sig ordentligt och vi ser till exempel Lowa på högerkanten kriga in i det sista för att inte släppa förbi någon och kommer bollen förbi är antingen Helin eller Frida där och dammsuger upp den innan det blir någon riktig farlighet. Spelet framåt går som ett snöre med snygga passningar, säkert kantspel från både Emilia/Wilma på vänstern och Vera/Nelly på högern, Lisa och Emelie som två härligt anfallssugna pitbulls i mitten och idag är det ruggigt kliniskt när i stort sett varje anfall når fram till Zeniths målområde och hade inte deras målis spelat så offensivt hade nog siffrorna kunnat bli än större idag. Idag var det ändå Holmens målvakter som vann den striden när både Emelie i första och Elenora i andra halvlek spelar det mest offensiva målvaktsspelet hittills!

När domaren väl blåser av så har vi nätat inte mindre än åtta gånger och med tanke på att Zenith är ett såpass bra fotbollslag så är prestationen än större! Idag märker vi att hela laget verkligen börjar tänka niomanna och då blir resultatet så här bra!

#26. Lowa Björkdahl<br /><b style="color:red">Back/Mitt</b> #04. Wilma Lindblad<br /><b style="color:red">Höger Mitt/Back</b> #19. Emilia Evertsson<br /><b style="color:red">Höger Mitt/Back</b>
Matchens kanon idag var faktiskt så svår att vi vill hålla fram inte mindre än tre tjejer som verkligen höjde sig ett extra snäpp idag!! Först vill vi verkligen gratulera Lowa Björkdahl som kommit in ganska nyligen i laget, men idag visar att hon aldrig viker ner sig, placerar sig rätt och låter ingen anfallare få några enkla vägar förbi! Kantspelet idag var ruggigt bra och här flaggar vi lite extra för Wilma Lindblad och Emilia Evertsson som både stöttade i försvaret samtidigt som dom serverade härliga smörpassningar framåt! Härligt jobbat tjejer!!! :)