Sök i den här bloggen

lördag 22 december 2012

Många nya Holmentjejer under 2012

Holmalunds IF F99/00 – Alingsås, Sweden
När nyåret närmar sig brukar man kika lite i backspegeln därför tänkte vi ta en titt på nya spelare som anlänt under 2012. Tidigare år har det kanske tillkommit ungefär lika många tjejer som andra som slutat, men 2012 har det endast varit tillväxt och nu när tjejerna hållit på ett tag är det tydligt att det är riktigt målmedvetna idrottstjejer som söker sig till vårt tomteröda läger i Holmalunds IF F99/00 för att nå längre!!

Tidslinjen 2012 ser ut som följande;

#14. Molly Östlind<br /><b style="color:red">Central Forward</b>Januari
Efter några inhopp på spridda träningar vintern 2011 tar Alingsås KIKs målkanon Molly Östlind klivet över till den röda dressen. Två månader senare lyfter hon sin första Guldpokal när Holmens tjejer för andra året i rad vinner Tångahallen Futsal Cup. Under vår ledning så blommar verkligen Mollys potential ut under året med över 100 gjorda mål totalt!

#17. Linnea Pettersson<br /><b style="color:red">Vänster Mitt/Back</b>Mars
Från Lerum kommer då nästa tjej i början av mars. Linnea Pettersson är en kraftfull milleniumtjej som snabbt kommer in i laget och visar styrka i backspelet och utvecklar under året sitt fina skott och är med och hjälper fram laget till ännu en serieseger för tredje året på raken!!

#100. Johanna Carlsson<br /><b style="color:red">Vänsterytter</b>April
#23. Malin Rönnkvist<br /><b style="color:red">Central Mittfält</b>Årets fjärde månad bjuder på en dubbel smällkaramell när både Johanna Carlsson och Malin Rönnkvist följer sin förra lagkompis Molly över från Alingsås KIK. Denna dynamiska duo har våra tjejer stött på ett antal gånger tidigare och Johannas finter, skott och löpvillighet firar sommarens största triumf när Holmalund vinner medalj i vår allra första elvamannacup, Kalles Kaviar.

Även Malin som missade Kalles får senare under hösten glädjen att äntligen kunna lyfta en guldpokal när tjejerna tar ett steg upp åldersmässigt och i F14-klassen (!!) av Elljuscupen plockar hem den ädlaste av medaljer!


Juni/Juli
Fram till sommaren sen är det full fokus på seriespel och inga nya tjejer tillkommer i laget. Däremot har vi glädjen att få låna in två sommarkatter, då superduktiga Linnea "Lelle" Prambrant från Skepplanda BTK gör ett inhopp under vår första elvamannacup, Kalles Kaviar Cup och hjälper oss plocka hem en blänkande bronsmedalj till Alingsås!

Vår grymmaste motståndarmålis Moa Edrud från Södra Härene hoppar in och stöttar oss i Gothia Cup när vi fått alldeles för tunt på målvaktssidan. Även här visar våra yngsta tjejer att dom har rejält med glöd i dojorna och plockar hem ännu ett brons till potatisstaden! Underbart med tjejer som verkligen älskar att spela fotboll och ni vet att ni gärna får komma och hälsa på igen :)


#25. Cecilia Visser<br /><b style="color:red">Central Forward</b>Augusti
Tillsammans med en kompis dyker Cecilia "Cissi" Visser (från Sjövik SK) upp på en av våra öppna träningar på Alströmervallen. Trots att kompisen sen väljer att inte fortsätta kör Cissi på stenhårt och två månader senare inleder hon målskyttet när Holmen tar guld i Elljuscupen F14! Någon månad senare lyfter hon en bronsmedalj i  Kycklingcupen F14!

#22. Lisa Johansson<br /><b style="color:red">Central Mittfält</b>September
Från Töllsjö IF kommer nästa tjej, bolltrollaren Lisa Johansson med det stenhårda skottet! Lisa smälter snabbt in i laget och hinner precis få in papprena för att kunna delta i Elljuscupen som blir succé när Holmens tjejer plockar hem guld i både F12 och F14!! Lisa hinner också med och vinna silver i både Kycklingcupen F14 och Holmens Tjejcup F12!!

#26. Lowa Björkdahl<br /><b style="color:red">Back/Mitt</b>Oktober
Det är inte bara fotbollstjejer som lockas till Holmalund, i oktober dyker också Lowa Björkdahl (en av Alingsås lovande friidrottstjejer) upp på Alströmervallen och efter några provträningar har även hon fastnat i gänget. Lowa är med i laget som i december plockar hem silvermedalj för andra året i rad i vår egen tjejcup!

#200. Beatrice Persson <br /><b style="color:red">Höger Forward</b>December
Alldeles mot slutet av året kommer det en tjej från Östadkulle SK som vi träffat ett antal gånger över åren på fotbollsplanen. Beatrice "Bea" Persson har nog funderat länge och väl för efter bara några träningar är det klart att vi fått ännu ett riktigt intressant tillskott i laget inför nästa års utmaningar. Blir det kanske redan i januari 2013 som Bea får lyfta pokal tillsammans med sina nya lagkompisar!?

Sammanlagt under året då är det hela 8 riktigt duktiga fotbollstjejer som anslutit sig till Real Holmalund och totalt har vi nu hela 32 tjejer i truppen (18 födda 2000 och 14 födda 1999). Vår målsättning hela året har varit att låta alla spela i olika konstellationer och även om vi kanske förlorat någon match för att vi inte enbart låter de som ligger längst fram i utvecklingen spela "de viktigaste" matcherna, så vet vi att vår bredd gör att alla tjejer i laget hela tiden tar ett steg fram i sin utveckling. Det är kanske i 15-16-årsåldern man först kan börja se vilka som kanske mer har möjlighet att nå riktigt långt och om vi kan fortsätta få ut max av alla tjejer fram till dess så lär det vara en grymt stor trupp F99/00 som tar steget upp i damlaget tillsammans :)

Men, vi börjar såklart med att satsa på 2013 års utmaningar...

1 kommentar:

  1. Lite kul med avslutande rad "Blir det kanske redan i januari 2013 som Bea får lyfta pokal tillsammans med sina nya lagkompisar!?" med tanke på att det just blev en GULD-pokal i Sparbanken Cup för Beas lag, vi har en grym hit-rate på medaljer till nyanlända lagkompisar :)

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00