Sök i den här bloggen

fredag 28 december 2012

Ett samlat 2012 för Holmen, del 3

Såhär ska det vara när man spelar fotboll! Lagom varmt och skönt, nära till sol och bad efter slitiga matcher och mycket andra roliga grejer som händer runt omkring....
En skön sommardag på Heden när Holmens röda tjejer spelar semifinal i Gothia Cup
Juli 2012
Denna månaden har ett enda fokus och det är kommande Gothia Cup! Här har många tjejer som inte är med i cupen redan gått på sommarledighet, men ett gäng kämpar vidare, kör extraträningar och som sista finslipning åker vi ner till IK Zenith i Torslanda får att spela träningsmatch mot ett av deras Gothialag. När cupen väl kör igång har vi blivit placerade ute i Mölndal och även om Åby har bra planer så hade det såklart varit kul att få spela lite mer centralt, men vi blandar gruppspelsmatcher med en underbar invigning på Ullevi och en massa andra roliga upplevelser (på bland annat Hedens center)! Efter gruppspel och vinst i 8-delsfinal så väntar ändå till slut en kvartsfinal på Heden där vi vinner ett nervkittlande straffdrama mot PACES från Palestina, för att sedan knappt förlora semin mot duktiga Bele/Barkarby från Stockholm. Nu väntar ändå sommarlov :)

Uppladdningssnack under träningsläger på underbara Kalvsund i Göteborgs skärgård
Augusti 2012
Månaden kör igång med en stjärnsmäll när Södra Härene får möta ett Kalle-laddat Holmen som till sist vinner första seriematchen för hösten med 9-4, har då äntligen spelet på storplan satt sig (totalt två augustivinster plus en oavgjord och 24-6 i målskillnad)!!? Helgen därpå är det dags för vårt årliga träningsläger och i år har vi bytt från Halland till Göteborgs skärgård och antagligen den vackraste fotbollsplan vi spelat på! Med tre underbart soliga träningsdagar, varvat med matcher och trevligt umgänge med IK Zenith och Öckerö IF är det verkligen en perfekt uppladdning och möjlighet för tjejerna att komma varandra än närmre inför kommande utmaningar! I 7:an blir tjejerna lite blasé efter tre augustivinster och åker på en smäll när Gauthiod plockar med duktiga 99-Agnes och oväntat vinner med 5-3 i sista matchen för månaden, en väckarklocka!? Sista helgen i agusti har vi också smugit in ytterligare en utmaning för de yngre tjejerna, nämligen en reservplats i Division 6 Vara, där vi får möjlighet att undvika misstaget från förra året, att komma oförberedda på storplansspel...

Samlat Holmengäng som VINNER både F12 + F14 i 2012 års Elljuscup mot slutet september!
September 2012
Då närmar vi oss slutet av ordinarie seriesäsong och i september har vi verkligen fullt upp med spel i tre olika serier!! I sjuan släpper vi åter till en match, men vinner ändå serien utan något rejält hot och det är faktiskt tredje året på raken som vi lyckas med denna bedrift! 6:an i Alingsås rundar av den serien riktigt bra med två vinster och en uddamålsförlust (5-6) mot serievinnaren Skepplanda, ett tydligt tecken att formkurvan pekar uppåt!! 6:an i Vara kör vidare och ger en riktigt nyttig erfarenhet för våra yngsta tjejer att ta för sig på niomannaplan... två förluster, en oavgjord och en rejäl vinst mot äldre tjejer som spelat niomanna längre visar även här att vi är på helt rätt väg inför nästa år! Mot slutet av månaden har vi siktat in oss på Elljuscupen där vi har ännu ett guld att försvara från förra året. Här ställer vi upp med ett lag i F12 och ett lag i F14 (för 98:or egentligen) och trots regn, gegga och snålblåst så står vi där till sist med två GULD-pokaler när våra röda tjejer visar upp lagets bredd och vinner ALLT :)

Nu borde utomhussäsongen egentligen vara slut... men lite senare på året väntar ytterligare en överraskning som ni kan läsa mer om imorgon, välkommen tillbaka 1 minut över midnatt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00