Sök i den här bloggen

onsdag 26 december 2012

Ett samlat 2012 för Holmen, del 1

Så har vi då stolt visat upp samtliga fotbollstjejer i Holmalunds IF F99/00 och eftersom vi fortfarande räknar ner till 2013 så kanske vi ska fortsätta kika i backspegeln vad vi egentligen haft för oss under 2012. Vi kör samma uppdelning där och tar ett kvartal om dagen, så här kommer Holmalunds IF F99/00's januari - mars!

Taktikgenomgång under Sparbankscupen 2012
Januari 2012
Efter en skön julvila så kör 2012 igång som det brukar med att vi värmer upp med Sparbankscupen som körs i Nolhagahallen varje år. Att spela denna cup har blivit en lagom tradition för oss, men vi har inte riktigt nått hela vägen på hallens blanka golv. Likaså i år blir det tredjeplatser som vi numera staplar på hög i denna cup, men oavsett så är det gött att få lite matcher på hemmaplan såhär i början av säsongen! Slutet januari hade vi siktat in oss på Flodas "Förbocup" men fick sent besked att det inte kommit tillräckligt med lag så hastigt och lustig hittade vi tjejcupen i Vedum där vi på köpet fick lite nytt roligt motstånd och riktigt kul att så många som möjligt kunde åka med och visa upp cupens bästa passningsspel :)

Öbollen Vintercup lite från ovan (och en kommande lagkompis i blått)
Februari 2012
Årets andra månad och det är fortfarande innefotboll som gäller både på träning och i match. Sötvattensgänget från Alingsås drar ut till Öckerö för att delta i första Öbollen Vintercup. I Göteborg är det riktigt hög klass på motståndarna och trots gruppvinst och A-slutspel så faller vi på halmstrået två gånger om för att gå till semifinal. Oavsett resultatet så är det riktigt bra spel från Holmen och möjligheter att träffas och umgås med många andra lag som vi senare under året har stor nytta av att ha lärt känna. Under månaden hinner vi även med att bjuda in både Herrljunga/Frisco och Hudene GoIF som tränar tillsammans med våra tjejer och rundar av med lite futsalmatchande, kul för tjejerna att känna att man faktiskt kan umgås och ha kul tillsammans med motståndarlag! I februari tar vi även avstamp i vårt arbete med ICA Maxi Alingsås och två gånger om är vi över och säljer lotter som ett led i våra planer för Barcelona 2014!

Holmentjejerna som försvarande GULD:et i Tångahallen Futsal Cup
Mars 2012
Äntligen dags att börja träna utomhus och fast vi inte vet det då så är det sista året vi kör igång säsongen på vår grusplan, en lerig epok går i graven :) Nu har även Holmalund fått en ny sponsor och första helgen i mars är det full klädprovning på Holmalyckan när Stadium är där med en skön uppsättning Adidaskläder. Andra helgen i mars är det dags att åka till Tångahallen Cup och vi sticker upp med två lag i F12-klassen varav det röda laget faktiskt försvarar vår guldmedalj från förra året! Veckan därefter har vi föräldramöte och går igenom årets planerade satsningar. Eftersom säsongen inte kört igång än passar vi också på att testa lite andra grejer och kör både Zumba på Sportlife och tränar att motverka skador när vi övar fallteknik på Alingsås Ju-Jutsuklubb. Innan månaden är slut hinner vi även med en träningsmatch till och riktigt trevligt när Södra Härene bjuder upp oss till konstgräsplanen i Vårgårda.

Nu räknar vi med att inomhussäsongen äntligen är slut, april knackar på dörren och det spritter verkligen i benen på tjejerna att äntligen få komma ut och spela "riktig" fotboll... Fortsättning följer imorgon när vi kikar på april, maj och juni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00