Sök i den här bloggen

torsdag 27 december 2012

Ett samlat 2012 för Holmen, del 2

Andra halvan av våren och nu skiner solen och värmer på våra fina gräsplaner. Ännu har inte seriespelet kört igång, men det är fullt av andra aktiviteter och sista finslipningar pågår för fullt...
En stående besticklåda på Supercupen den 1 april (silvertjejer i första niomannacupen)
April 2012
Månaden rivstartar med vår allra första niomannacup nere i Göteborg. Göteborgs FF ligger lite före VFF när det gäller spel på större plan och det är verkligen riktigt nyttigt för våra tjejer att få möjlighet att delta och möta dessa duktiga, jämna lag! Att ett lag från lilla Alingsås dessutom åker hem med en silverpokal var nog inte väntat, förutom av oss såklart :) Eftersom säsongen fortfarande inte kommit igång hinner vi med att köra en omgång fallteknik till på Ju-Jutsuklubben och under påsklovet är ett gäng iväg på Hälsostudion och tuffar till sig med boxcercise! Som allra sista förberedelse innan serien kör igång kommer Älvängens 00:or till Alingsås för träningsmatch och åker på en stjärnsmäll när våra röda tjejer vinner med 12-1! En smäll åt andra hållet blir det när vi åker till skärgården och möter duktiga Hönö/Björkö som rullar på rejält, men våra tjejer bjuder ändå bättre motstånd än de flesta av deras tidigare motståndare under året och slutresultatet blir 4-8 och trots förlust ett styrkebesked framåt!

Taktiksnack utomhus inför en av våra första seriematcher 2012
Maj 2012
Så är det då äntligen dags att köra igång serierna. I år är det division 6 Alingsås och niomannaspel som gäller för våra äldre tjejer och dubbelnollorna har fått byta till en Division 7 Trollhättan för att kunna testa nytt motstånd (förslaget att köra mot samma lag som förra året, när vi vann samtliga matcher känns inte jätteutmanande). Tyvärr märks det på niomanna att vi inte riktigt fått in storplanstänket och resultaten pendlar mellan vinster och förluster, men ändå viktigt att alla får spela och bli bekväma i nya positioner. I serien för våra yngre tjejer däremot tuffar det på i sedvanlig takt när vi vinner samtliga tre matcher med målskillnad 15-3 totalt. I övrigt är det verkligen en fullspäckad månad när vi fortsätter vår bolltjejsuppdrag på Damlagets hemmamatcher (riktigt roligt för övrigt att vi får ner A-lagsspelare till våra träningar som kommer med nya tips och idéer!!). Klassbollen "snor" en hel helg där vi får flytta runt matcher och till sist kör Zonlägerträningen igång för de 99:ers som känner att dom vill satsa lite extra. Det är mycket fotboll nu :)

Uppladdning inför en av alla sommarcuper vi deltog i under juni månad...
Juni 2012
Seriespelet fortsätter och det tar lite längre tid än vi förväntat oss att komma in i niomannaspelet. Sjumannaspelet däremot tuffar på som ett snabbtåg och 24-5 på fyra vinstmatcher får oss att börja fundera över nya utmaningar där till hösten. Juni är också starten på våra sköna sommarcuper där den första, junicupen bjuder på en bronsmedalj, Öbollen ger oss ännu ett brons och som en extra skön topping på tårtan lyckas tjejerna verkligen få till spelet i Kalles Kaviar Cup när vi vinner över många duktiga 99-lag och till sist åker hem med ännu ett junibrons och sommarledighet för många av våra tjejer. En underbar avslutning på en skön vårsäsong 2012!

Nu har vi hunnit kika på halva Holmenåret 2012 och mycket matcher och annat roligt har det varit!! Imorgon rundar vi av sommaren när vi spanar in vad som hände under juli, augusti och september!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00