Sök i den här bloggen

torsdag 2 maj 2013

Holmen sätter fart från start i Division 5 Alingsås

En sen torsdagseftermiddag samlades ett modigt gäng Holmalundare för att färdas dit (knappt) några Alingsåsare färdats tidigare, in i de djupaste skogarna till Blidsberg för att möta Åsarp-Trädet/Redväg i vår allra första seriematch i Division 5 Alingsås... Vi anländer till matcharenan Enevi precis när vi planerat, stort tack till Sigrid som ledde vägen förträffligt genom skogarna!!

ÅTR är inget lag vi stött på tidigare och det enda vi egentligen vet är att dom placerade sig i mitten av Division 6 förra året med blandat vinster och förluster under säsongen. Tjejerna värmer upp med strategi i omklädningsrummet och en snyggt synkroniserad uppvärmning på planen, tjusigt värre :)

När matchen kör igång tar vi tag i taktpinnen direkt och rullar boll som bara våra tjejer kan. Det är ett klart Holmenövertag och det känns faktiskt konstigt att det "dröjer" sex minuter innan Bea kommer fri med målvakten och bombar in dagens första mål. Holmenpressen fortsätter och det är helt otroligt hur många skott på mål vi har utan att för den saken få in bollen i mål. Istället är det ÅTR som i sitt allra första riktiga anfall lyckas trycka in en kvittering efter femton minuter, en smärtsam påminnelse att det inte går att släppa försvaret helt även om matchen i stort sett helt utspelas på motståndarsidan. Tre minuter senare rullar bollen på räls upp till ÅTRs mål när Molly får en genomskärare och kommer helt fri med målvakten och skjuter rakt på henne, men reparerar direkt detta genom att distinkt trycka in returen! 2-1 står sig sen halvleken ut, men sett till målchanser hade det lika gärna kunnat stå 10-1, något vi får ta med oss till kommande träningar!

Andra halvlek fortsätter i samma riktning som första med att Holmen konstant pressar mot ÅTR. Kommer bollen väl tillbaka till vår planhalva är det ofta Helin i mitten eller Cornelia som mittback som snyggt och metodiskt tar hand om den och snabbt kör igång ett nytt anfall, ofta genom att bygga upp spelet bakifrån lugnt och sansat, det börjar likna elvamanna tjejer :) Framåt har vi ett härligt samspel som ofta byggs upp på högerkanten där Vera visar att inläggsövningarna funkar lika bra på match, Lovisa springer som en 100-meterslöpare i luckorna och passningsspelet börjar sitta perfekt. I mitten ångar tjejerna på och ofta är det just Bea som fullföljer den där löpningen som mot mitten av andra halvlek ger utdelning igen två gånger om och ett skönt hat-trick för vårt nyaste lagtillskott :) Idag ger vi också en stor eloge till ÅTRs bästa spelare, den riktigt duktiga och modiga målvakten som verkligen ser till att hålla nere siffrorna. Våra egna målvakten (Emelie i första och Veronika i andra) fick faktiskt mest att göra när dom spelade ute, men det är också en nyttig läxa att ta med att man aldrig kan slappna av som målvakt, oavsett hur matchbilden ser ut.

Vi siktade på en vinst att inleda Alingsåsserien med och vi fick som vi ville! Nästa match i Alingsåsserien blir vårt derby på måndag då vännerna i KIK kommer på besök till Brogårdsvallen!