söndag 12 maj 2013

Ett poäng till i Boråsserien efter besök hos Mariedal

Så var det då dags för tredje omgången i Boråsserien och på förhand visste vi att vinst här så går vi upp i serieledning. Efter lite irrfärder var då alla på plats bara för att få höra att "näe, det ska inte vara några matcher idag" av någon Mariedalare på plats, vilket tack och lov visade sig inte stämma när väl "rätt" Mariedalare dök upp. Domaren dök dock inte upp och efter lite rundringning blev det en av A-lagstjejerna från Mariedal som hoppade in med extremt kort varsel så matchen kunde köra igång bara fem minuter sen.

Inledningen av matchen är det Holmen som pinnar på bäst och efter bara fem minuter kommer Molly fri med målvakten som gör en fantomräddning och snabbt sätter igång ett Mariedalanfall där bollen till slut studsar olyckligt från en av våra backar, rakt på en framstormande blå anfallare som enkelt trycker in bollen helt otagbart för duktiga Elenora i mål. Inte den inledning vi siktat på, men mycket tid kvar att spela. Fem minuter senare får Mariedal en hörna som dock aldrig blir till några farligheter utan istället är det Jonna på kanten som ångar på som en maskin och får till ett inlägg som precis pressas utanför bortre stolpen. Ytterligare fem minuter senare så tror vi klart att kvitteringen sitter men helt otroligt så rullar bollen längs med hela mållinjen, in i stolpen och till sist får målvakten tag på den, aaargh.... Halvleken fortsätter på samma sätt där Holmen får målchanser (bästa möjligheterna Molly i 23' och Siri i 27') och Mariedal får (för att uttrycka sig snällt) väldigt enkla frisparkar i närheten av vårt målområde... Trots pressen står det fortfarande 1-0 för Mariedal i halvlek.

Andra halvlek kör igång som första där Mariedal får en annorlunda dömd frispark utanför vårt straffområde i första minuten, där Elenora gör en kanonräddning och gör ett snabbt utkast där sånär Lisa får in kvitteringen men bollen smiter strax ovanför ribban. Lite bollande på mittfältet senare leder till att Molly springer sig fri med målvakten och äntligen går bollen rätt så 1-1 känns som mersmak. Det blir lite konstigt spel när i stort sett samtliga inkast, frisparkar etc går åt ett håll, men vi kämpar på och trots dessa spelavbrott så kommer målchanserna i 56' när Lisas soloräd avslutas med ett skott strax utanför vänsterstolpen, och 3-4 liknande möjligheter som självklart avslutas med ett en-mot-en-läge med Mariedals målvakt som limmar skottet och domaren blåser av nån minut för tidigt...

Sammanfattat idag så kommer vi ett lag med ett gäng blandade 99/00:or och möts av ett lag blandat från 96-97-98-99-00 och åker hem med 1 poäng efter ett klart spelövertag som med lite vassare avslut klarare hade visat mer hur matchbilden såg ut. Idag var vi värda mer än ett poäng, men livet är inte alltid rättvist. Den 24 augusti lovar vi välkomna Mariedal till Alingsås och då hoppas vi att alla ordinarie tjejer i grupp 1+4 kan vara med så bjuder vi upp till andra omgången :)