måndag 6 maj 2013

Derbyförlust, men många matcher kvar

Dags för årets första derby och vädret kunde knappast vara bättre. Fullt av folk på läktaren och laddade röda och blåa tjejer. Holmen inleder mest offensivt och anfaller gång efter gång, men KIKs backar jobbar bra och ser till att det aldrig blir några rena avslut. Fem minuter in i matchen kommer KIK i sitt första anfall, får till ett avslut som ger retur och när vi inte får undan bollen i tid så sitter istället 0-1... så fruktansvärt onödigt, men det går lite troll i våra derbyn...

Nya tag istället och dom röda bygger upp anfall efter anfall, men det blir aldrig några riktigt farligheter utan vi tvingas börja om gång på gång efter KIKs effektiva rensningar. Såhär ser matchbilden ut i ungefär 30 minuter av första halvlek tills KIK får igång ett anfall som leder till en resultatlös hörna och några minuter senare är halvleken slut...

I andra halvlek gör vi det ödesdigra misstaget att ta inkast direkt till målvakten som plockar upp bollen och domaren blåser indirekt frispark. Att det inte är tillåtet är en tuff läxa vi får ta med oss, men just denna frisparken leder till något värre, nämligen en väldigt hårt dömd straff när ett KIK-skott tar på en av våra backars arm, något som skett tidigare i matchen utan avblåsning. KIKs straffläggare gör inget misstag och plötsligt står det 0-2, en rejäl missräkning efter allt slit i första halvlek för att ta igen det inledande underläget.

Istället för att som igår få tändvätska av motståndarmål blev det lite uppgivet och KIK släpper inte taget utan ångar på och skjuter gång på gång, men inga jättefarliga målchanser förutom en som tippas till en resultatlös hörna i 45'. När Holmen anfaller får vi slita mycket i onödan när motståndarna täcker våra genomskärare och vi får börja om från början. På mitten är det Johanna och Lisa som sliter halvt ihjäl sig för att behålla bollen och ta den vidare. På kanterna sliter Vera och Malin på högern och Cornelia och Emilia på vänstern. Nora och Helin är i stort sett över hela planen och jagar för att ta tillbaka bollen och framåt trycker Bea och Molly på för att kunna reducera. I 56' får vi äntligen till en ren genomskärare och Molly får med sig bollen i full fart, gör inget misstag och plötsligt står det 1-2 med nästan en kvart kvar att spela!

Fyra minuter senare smäller en KIK-anfallare ihop med Veronica i mål som får så ont att vi får slänga in Emelie istället. Fem minuter kvar av matchen och vi sätter allt på ett kort... Vi behöver mer kraft framåt för att kvittera och ställer om till obeprövade 3-4-3 som till en början ger bra utdelning när vi kommer högre upp i plan. i 67' kommer Molly återigen fri med målisen som dock denna gång får ut en arm och tyvärr är det ingen röd tjej som möter upp på returen. Istället blir det en snabb omställning över vårt mittfält, KIKs vänsterytter har mer kraft kvar i benen och får ta sig hela vägen ner till målvakten och trycker in deras tredje mål. Sista minuten är det maximal anstormning från Holmen som först får en frispark som inte går hela vägen, direkt efter ännu en frispark som blir skott på mål där KIKs duktiga målis boxar ut bollen till hörna. Nu är det stressat och hörnan leder "bara" till ett skott strax över och så blåser domaren av matchen.

Av någon anledning har vi aldrig samma tryck mot KIK som mot andra motståndare. Kanske beror det på att tjejerna känner varandra så väl, många går i samma klasser eller åtminstone samma skola. Det blir lite prestationsångest att gå ut och göra mer än att bara spela enkelt som vi vet att vi kan! Nu skakar vi av oss denna match och gör en ren omstart, på söndag klockan 16.00 är det dags att stå öga mot öga med Mariedal. Då plockar vi fram det där Holmenspelet som vi vet finns hos alla våra tjejer!!