fredag 17 maj 2013

Storvinst och nya serieledare Div 5 Borås

Omgång fyra i Division 5 Borås och på årets varmaste dag är det Borås AIK som gästar dagens arena Alströmervallen. Till att börja med ber vi återigen om ursäkt att vi missat få med nyckel till omklädningsrum och hoppas att alternativet som vi hittade vägde upp! Just med tanke på vädret kommer vi överens om att det är superviktigt att byta av ofta och se till att tjejerna får vatten och lite skugga innan det är dags att köra för fullt igen. Trots en ganska rejäl avtrappning på matchtempot i andra halvlek får vi säga att planen lyckades fullt ut och tjejerna verkligen uttryckte uppskattning efter matchen att vi tänkt till runt just denna bit!

Matchen kör igång och precis som vi pratat om under uppladdningen spelar tjejerna lugnt med 1-2 passningar i mitten, ut på högerkanten där Jonna lyfter in bollen mot mitten och när våra anfallare möts av en bastant försvarsmur lyfter Emelie ut bollen på vänsterkanten där Johanna klipper till direkt på volley upp i insidan av ribban och in i mål, 1-0 direkt och smakstart på matchen. Borås får börja om från mittplan och efter lite spel där Helin och Cornelia krigar lite om positionerna så får vi på nytt igång våra anfall och kommer i våg efter våg där till slut det är Bea som får till en riktigt skön lyftning över målisen och ökar på målskörden. Holmens backar har inte mycket att göra och när väl en rensning når ner till backlinjen är det ofta Veronika och Cornelia som lugnt och fint tar ner bollen och börjar om med säkra passningar. På mittfältet äger Holmen spelet och just att vi får tid att titta upp gör att det blir många fina passningar i luckorna där våra anfallare löper helt rätt för det mesta. En detalj vi gärna lyfter fram extra från första halvlek är just något vi haft lite problem med tidigare och det är avsluten. Här visar alla våra forwards precis vilken fin spelförståelse dom har när det faktiskt räcker med en styrning ut i hörnena istället för ett stenhårt skott som ofta går rakt på målvakten. Extra eloger här till Molly vars 5-0 och 6-0 var typexempel på hur "lätt" det kan vara att få in målen bara man har modet att titta upp och placera bollen och Emelie som idag ligger bakom många av assisten till våra mål!

Andra halvlek påbörjas på liknande sätt som första avslutades när denna gång Helin springer offside i första minuten. Borås backlinje ligger ganska nära eget mål, mycket för att vi pressar ner dom och det blir ofta ganska grötigt i målområdet och svårt att trycka in mål på nära håll när det i stort sett står fem spelare på mållinjen. Vårt motvapen där är snabba löpningar mellan backarna och en bit in på andra halvlek är det just en sådan situation där Bea passar ut till Vera, löper i luckan, får en smörpass direkt tillbaka medans backarna rusat mot Vera och plötsligt lämnat Bea helt ren med en utrusande målvakt som hon till sist rundar och iskallt placerar in bollen i mål. Nu börjar dock värmen ta ut sin rätt och det blir en hemskans massa passande på Baiks planhalva, visserligen snyggt men inte så effektivt när vi inte kommer med fart. Just det här rejäla tempotappet lurar till sist vår backlinje som antagligen stått och somnat vid mittplan när en rensning i 63:e matchminuten når över till vår planhalva och en framrusande Baiktjej till sist blir ensam med Elenora och får till ett riktigt snyggt och faktiskt otagbart avslut. Närmre än så kommer dock inte Boråstjejerna utan matchen avslutas istället som den började med ett Holmenmål och det är återigen Bea som får till en riktig pärla från högerkanten som seglar över både backlinje och målvakt in i bortre hörnet. Vi skriver till sist 8-1 som slutresultat och tar i och med detta över förstaplatsen i serien med klart bästa målskillnaden av alla lag.

Idag var det en skön harmoni över hela laget och även om vi på grund av värmen fick korta ner uppvärmningen lite och kanske inte körde fullt ut där, så var det en koncentration och verkligen ett lag som visade tjejerna från Borås AIK hur fotboll skall spelas. Guldstjärna till ALLA tjejer idag!!