fredag 24 maj 2013

Nedslaget i Falköping, Holmen klättrar i Div5Alingsås

Det tar 70 minuter att åka till Falköping från Alingsås och matchen som startar 18.00 känns plötsligt väldigt tidigt när vi blir lite försenade från Alingsås. En snabb färd upp och vi har tagit igen tiden, anländer till fotbollsplanen 17.30, men det finns inte några motståndare på plats... Efter en stunds väntan och avstämning med dom stoora tjejerna som skulle spela på DEN planen så visar det sig att Falköpings KIK F99 inte spelar matchen här alls, utan en plan ungefär 5 minuter bort dit vi efter en lagom stressad färd anländer vid 18.00 och ser två FKIK-ledare oroligt stå och spana utmed gatan. Lite respit till uppvärmning och matchen kör äntligen igång bara 10 minuter försenad!

Tjejerna är kanske lite stela i benen efter en lång resa och det tar "hela" fyra minuter innan Lisa smörpassar Vera som sånär kan trycka in 1-0. En start som visar riktningen för resten av matchen för tre minuter senare är det Lisa i ny position på vänsterkanten som inleder Holmens målskörd efter snyggt samspel med Johanna och Elenora på mitten, lite sjumannapassningsspel som är tillbaka :) Spelet fortsätter i samma linje och man ser verkligen vilken harmoni det är i laget när tjejerna pratar med varandra, ropar efter pssningar och inte låter sig stressas utan tittar upp hela tiden för att se vart lagkompisarna är för att sätta bästa passningen, riktigt riktigt roligt att se!

Falköpings tjejer är stabila, blandat 99:or med några 98:or (vårt lag för dagen består av tio spelare födda 2000 och fem födda 1999) och dom har ett fint passningsspel men är lite orörliga i backlinjen vilket vi gång efter gång utnyttjar. Det tar ändå faktiskt 21 minuter innan nästa mål kommer och denna gång är det ett riktigt typexempel på iskyla när Molly precis som så många gånger förr kommer ensam med målvakten och denna gång har självförtroendet att vänta, titta upp och helt enkelt rulla förbi bollen i målisens bortre hörn! Direkt på avspark därefter kommer en FKIK-tjej fri med Emelie i mål som effektivt stänger och trycker ut anfallaren som skjuter strax utanför, underbart målvaktsjobb! Vår backlinje idag är superstabil och egentligen oavsett vilken kant anfallen kommer så är det en HIF-tjej först på bollen och en som täcker upp bakom ifall att. Kommer inläggen i mitten är det våra mittbackar som antingen snabbt sätter igång en kontring eller lugnar ner spelet och börjar om bakifrån. Några minuter från slutet är det återigen vänsterkanten som firar framgångar när Lisa till sist litar på sin vänsterdoja och fastställer 3-0 som halvtidsresultat!

I pausen är det lite smågnäll om tufft spel, men så blir det ganska naturligt när mer än hälften av våra tjejer är yngre/mindre och absolut inget fult spel någonstans! Det gäller istället att utnyttja snabbheten och passningarna och det ser vi verkligen till att ta tag i direkt när andra halvlek kör igång. Två minuter in på halvleken är det Helin på mittfältet som ser att FKIKs backar är lite långt ut, sätter en perfekt passning mellan dom, där Lisa sätter full fart och dundrar in 4-0 och hattrick i detsamma. Några minuter senare kommer FKIKs farligaste chans i andra halvlek när dom får en frispark i fint läge utanför vårt straffområde. Inte helt ofarligt men Elenora som hoppat in i mål i andra halvlek plockar ner bollen perfekt och hur underbart är det inte att se två så duktiga målisar som håller nollan i varsin halvlek!

I 45:e minuten är det Bea som får till matchens vackraste mål, när hon på frispark helt otagbart placerar in bollen i målisen bortre kryss. Inte första gången vi ser ett exakt sånt mål från den dojan och tio minuter senare får hon igen utdelning på sitt kämpande när hon iskallt rundar Falköpings duktiga målvakt och enkelt rullar in Holmens sjätte mål. Till slut är det Molly som får fastställa slutresultatet genom en soloräd där vi återigen får se prov på hur enkelt det kan se ut när man gör något svårt. Matchen slutar 7-0 till Holmalund och det är stolta ledare som idag kan njuta av en match som helt utan stress rullar på och ett lag som verkligen spelar som ETT lag matchen igenom. Den långa färden hem känns helt plötsligt väldigt kort och när vi glider genom Herrljunga, med rutorna nere och Thrift Shop på högsta volym känner vi att en andraplats i serien bara är ett delmål :)