söndag 5 maj 2013

Total Holmendominans i hemmapremiären mot IFK Örby

Så var det äntligen dags för hemmapremiär i Division 5 Borås och efter veckans bortapremiär i Division 5 Alingsås hade vi verkligen pratat om att ta till vara målchanserna och jobba intensivt hela vägen även om vi tappar boll. Efter spelgenomgång tar ett skönt Holmengäng tag i sin uppvärmning och det här börjar vi få rutin på nu tjejer, riktigt proffsigt!

IFK Örby har vi inte stött på tidigare i denna sammansättningen och vanligtvis har våra matcher mot nytt motstånd inletts lite försiktigt, men idag tar vi tag i taktpinnen direkt från start och rullar boll genom hela laget ända fram till motståndarmålet, men avsluten blir tyvärr inte hundraprocentiga så trots 5-6 klara chanser "dröjer det" sex minuter innan Lisa till slut tar stafettpinnen, håller nere skottet och bankar in rättvisa 1-0 för Holmen. Pressen håller i sig och får vi inte fritt framåt börjar vi om bakifrån och riktigt kul att se att vi ofta tar det hela vägen ner till Verro i mål för att kunna komma runt och börja om på andra kanten.

Efter 25 minuter av konstant röda anfall, tvåsiffrigt i målchanser men inga mål så är det Örby som kommer i ett av sina få avslut framåt. Vi rensar och en Örbytjej får med sig bollen med handen vilket våra tjejer uppmärksammar, men domaren missar (i övrigt en väldigt bra domarinsats idag), tyvärr stannar vi upp medans Örby dammar in bollen i mål. Kvitteringen känns ruggigt sur sett till matchbilden, men riktigt bra att se att tjejerna istället för att bli negativa tar med sig denna energi framåt och istället ställer in siktet och redan i anfallet efter avspark breddar vi ut bollen på vänsterkanten och Moa får till en underbar lyftning över en framrusande målvakt och för säkerhets skull är Johanna påpassligt framme och mosar in 2-1! Nu är det full energi framåt och bara två minuter senare är det Emelie som från backposition är framme och pressar in 3-1 efter en (av idag för många att hålla reda på) underbart slagen hörna av Lisa. Detta blir även halvtidsresultat eftersom Örbys målvakt limmar halvlekens sista skott. Riktigt bra att kunna lägga i en extra växel när det behövs.

I halvlek pratar vi om hur viktigt det är att ta tillbaka kommandot direkt i andra halvlek och herrjösses vilket målchansfyrverkeri det blir... Bea i i stolpen 36', strax utanför bortre hörnet av samma doja i 37', Emmie i stolpen i 39', frispark av Emelie i 40' som målvakt limmar och strax utanför högra hörnet i minuten efter. Vi på sidan börjar undra om det är någon där uppe som inte gillar oss. I 54' får vi äntligen utdelning på alla chanser när återigen Moa visar hur kantspel ska se ut och lyfter fram bollen mot målområdet där Bea till sist får känna lyckan att trycka in ett väldigt, väldigt välförtjänt 4-1! Sista tio minuterna av matchen är det pang-pang-pang från Holmen och fler hörnor än vi kan räkna. Till sist i 63' matchminuten är det återigen en magisk hörna slagen av Lisa som letar sig fram till Emelie som nu i forwardposition fastställer slutresultatet!

Idag vill vi lyfta fram hela laget där alla hjälpte och stöttade varandra i sina roller. Spelet rullade runt på alla lagdelar, försvaret var hyperstabila och kombinerade snabba omställningar med lugna och säkra omstarter via Verro i mål. Mittfältet slet som djur och medans våra motståndare grötade på i mitten spelade vi runt på både höger och vänsterkanterna. Anfallsmässigt kändes det verkligen som vi hittat ett bra sätt när vi fyller på bra och någon alltid kommer i en förväntad andravåg. Hade bara avsluten suttit mer som planerat hade vi kunnat jubla ännu högre, men vi behöver ju alltid något extra att finslipa på träningarna :)

Imorgon är det Derbydags på Brogårdsvallen och då hoppas vi även få med er som inte hade möjlighet att komma och heja idag!!