Sök i den här bloggen

söndag 28 april 2013

Ett poäng i seriestarten (Div 5 Borås)

Så var det då äntligen dags för seriepremiär och motståndarna denna gång är den nya bekantskapen Rydboholms SK. RSK har vi aldrig mött förut och det enda vi vet är att dom ju spelade i samma serie förra året och då har lite försprång i elvamannaspelet. Inför matchstart ser vi att det är ett blandat gäng med rejäla tjejer och lite mindre så helt naturligt blir inledningen lite trevande innan vi sätter full fart framåt och redan i första anfallet är det ett supersnyggt samspel där Elenora läckert får fram bollen till Molly som kyligt placerar in 1-0 till Holmen innan alla åskådare ens hunnit sätta sig...

RSK får sen fart på sitt spel framåt och anfaller snyggt på bred front. Ett inlägg som går ut till hörna blir dock en lite snabbare replik än vi hoppats på när hörnläggaren får på sitt antagligen snyggaste skott hittills när bollen seglar in i bortre krysset och ställningen är utjämnad. Efter denna anstormning lägger sig intensiteten en aning, men fortfarande en klar Holmendominans då vi kommer till dom farligaste avsluten och RSK knappt kommer upp till avslut. Kommer dom väl dit är rensar antingen Amanda eller Nora bort bollen och Klara på kanten får till flera fina omställningar som snabbt sätter igång våra anfall. På mitten sliter Johanna, Elenora och Emelie kopiöst och längst fram lurar Molly och i 25' matchminuten är det dags igen när Elenora enkelt direktskarvar bollen till Molly, som rycker sin back och trycker in 2-1 till Holmen. Nästan direkt på utspark sen trycker Elenora in 3-1 när den stackars målvakten inte riktigt får tag på bollen som retligt rullar in i mål. Sista halvleksminuten är det Norashow när hon vägrar släppa bollen nere vid vår högra hörna och trots två motståndare på sig reder hon ut stormen och vi leder med klara 3-1 mot starka RSK.

I andra halvlek har tjejerna taggat igång igen och RSK har svårt att få upp bollen medans vi på vår sida inte får till de där avsluten. Fem minuter in på andra får Molly ett friläge som stryker precis utanför stolpen och hade vi fått in 4-1 där hade vi nog täppt till matchen. Istället är det RSK som får energi och börjar få igång sitt passningsspel i backlinjen medans våra röda tjejer förgäves får jaga. Tio minuter senare får RSK istället ett friläge som dom tar till vara på och plötsligt står det 2-3. Nu biter dom blåa tjejerna sig fast i vårt målområde och vi lyckas inte få igång våra anfall som i första halvlek och fem minuter senare är det kvitterat efter lite flipperspel i vårt straffområde.

Med en kvart kvar att spela visar RSK att dom är ett stabilt lag med starka tjejer som tar för sig i närkamperna. När Holmen kommer till anfall är det tyvärr ofta utan understöd och mot tre backar är det inte lätt att komma igenom själv. Matchen slutar 3-3 vilket vi efter första halvlek inte hade varit nöjda med, men som matchen utvecklade sig åker vi hem till Alingsås med en vunnen poäng mot ett av de förväntade topplagen i Division 5 Borås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00