onsdag 10 april 2013

DM-F14 - Vi föll på målsnöret

ligger under i paus, kvitterar och tar ledning till 3 minuter kvar och sen förlust i förlängning, så jämnt det kan bli...
Så var det då dags för DM-match med Frisco/Herrljunga som motståndare. Vi börjar matchen grymt bra och pressar tillbaka Herrljunga så de knappt kommer över halva planen första 10 minuterna, förutom någon enstaka kontring medans vi skapar säkert 3-4 mållägen och hörnor som resulterar i lägen där bollen dansar på mållinjen men den ville inte in. En stund senare gör de mål på en kontring och spelet jämnar ut sig efter det. Hsk är rätt bolltrygga, tempot dras ner lite och de äter sig in i matchen efter sitt mål utan att skapa så mycket framåt. Matchmässigt så är det Holmalund som skapar mest framåt och Herrljunga som håller bollen lite mer.

I andra halvlek flyttar vi upp Lisa på mitten och får högre press på deras backlinje från start igen. Vi skapar flera lägen innan vi till slut får utdelning när Molly kvitterar till 1-1. Med energin från det målet så pressar vi tillbaka Herrljunga, skapar fler lägen och när Bea gör 2-1 så känns det helt rättvist sett till spel och chanser. Vid det tillfället är det 20 minuter kvar och det känns som Lisa behöver vila så vi justerar igen sätter ner henne på backen som säkrar upp och flyttar fram Malin istället. I takt med att tiden går försöker vi mer och mer bara försvara oss. Vi sjunker lägre och lägre, får inte till något eget spel och jobbar mot klockan. Hsk skapar väldigt lite och vi strider bra men i slutet kommer deras stora chans som de sätter med 3 minuter kvar av matchen. 2 x 15 minuters förlängning tar vid...

Herrljunga tar ledningen tidigt i förlängningen men i övrigt är det två rejält trötta lag som inte skapar jättemycket. Vi har förberett oss bra och har en bra ork men känslan är att våra motståndare överlag har lite bättre ork, orkar löpa lite mer och kämpar därför till sig det sista målet. Vi har också haft en del sjukdomar, skador med mera som gjort att en del spelare inte haft en optimal uppladdning, men skillnaden är hårfin. Som fotbollslag är vi väl så bra om inte bättre men fysiskt är ändå känslan att Frisco/Herrljunga ligger lite lite före. Sedan har de med 3 stycken 00-tjejer medan halva vår trupp är 00-tjejer och där kan det klart skilja lite i fysik av naturliga skäl. Det skall bli väldigt spännande att se hur långt det bär för HSK det kan mycket väl bära hela vägen och då var det ju finalen som spelades i omgång 1 :)

Lycka till Frisco/Herrljunga, vi ses igen nästa helg!
PS: Läs gärna Frisco/Herrljunga matchreferat från DM, välskrivet!