Sök i den här bloggen

lördag 20 april 2013

En riktigt lyckad HOLMACUPEN-dag

Semifinal för Holmen mot vårens nemesis Frisco/Herrljunga (1-2)
Efter flera månaders planerande kring alla detaljer har då Holmalunds IF F99/00 genomfört vår allra första helt egna fotbollscup och betyget i sin helhet blir med beröm godkänt!

När morgonen grydde idag 20 april så visade solen med hela sin rund att idag ska det bli en strålande dag på många sätt. Tidigt på morgonen vid Elmander Arena så lyser daggen i gräset, hrm förlåt... konstgräset som vi kanske inte ska fnysa åt eftersom det utan en egen konstgräsplan inte hade blivit någon cup alls då de vanliga gräsplanerna var helt förbjudna att spela efter vinterns tjälspratt...

Att se en grupp föräldrar med gemensamma krafter (och många glada skratt) sätta upp bord, ordna med morgonfika, köra igång grill med mera är verkligen något man unnar fler att få vara med på. Vi tillsammans allihopa har dragit igenom en cupdag med många nöjda besökare och mot slutet av dagen var det nog en och annan som kom på att man skulle haft solskyddsfaktor med sig för solen har verkligen strålat över hela Holmacupen 2013!

För Holmens del så började gruppspelet mot ett lag vi inte mött utomhus sedan finalen av Elljuscupen 2011, Halvorstorp. Sedan senast har de tjejerna utvecklat sitt spel än mer och en fartig inledning på cupen visade verkligen vilken jämnhet vi lyckats få på alla inbjudna lag då första matchen slutar 2-2 (liksom 3/4 av de nästkommande!). En stabil inledning på cupen för Holmens del.

I den andra gruppmatchen är det Skara FC som står på andra sidan och där hade vi ju tuffa matcher uppe i Vedum för någon månad sedan. Skara hade dessutom innan lyckats slå Halvorstorp med 3-2 så det gällde att köra på från start om vi ville vinna gruppen och oj vilken fart det blev och sex (6!!) olika målskyttar med 1-0 Johanna på skön volley, 2-0 Malin, 3-0 Lisa, 4-0 Emelie, 5-0 Jonna (på Nick!!), 1-5 innan paus...1-6 av Bea avslutar matchen och Holmen vinner grupp A!!

men... den där ville ju VI ha :)
I semifinalen står vi öga mot öga med vårens nemesis, Frisco/Herrljunga som till denna match också fått tillbaka sina spjutspetsar som varit borta på Alströmervallen och spelat DM-F16 mot Holmens 97/98:or. FHSK är ju ett riktigt duktigt lag som med vårens extratillskott i truppen blivit ännu vassare. Våra motståndare fläskar på från start och 0-1 sitter som en ostmacka i väggen redan efter några minuter. En stund senare får Holmen hörna och extra kul att en av våra backar, Mayah smyger fram och trycker in en kvittering. Nu laddar vi om...

Efter lite krigande med "nästan" mål ifrån Holmen är det dags igen och 1-2 är en riktig kalldusch när vi tappar positionerna i backlinjen. Frisco/HSK är bra, men vi sticker igenom med farligheter och har flera chanser att kvittera igen, men...

Tyvärr blir det inga fler mål i andra halvlek och med en ruggig deja-vu från DM-matchen är det då Frisco/Herrljunga som till slut går hela vägen och även vinner den påföljande finalen och första Holmacupen!

Vi avslutar som vi började med ett STORT TACK till ALLA som  varit med och stöttat för att få till denna cup oavsett om man varit på plats, handlat till cupen, bakat fika till försäljning eller vilket sätt man kunnat hjälpa till. All hjälp är guld värt för tjejerna och även om vi la en extraslant på licensierade domare så hoppas vi det blir en bra slant över att lägga till reskassan inför Barca 2014!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00