lördag 13 april 2013

Storasyrrorna var starkare idag

tack Holmen för en god match, tack själva Holmen för en god match :)
Vi hade egentligen planerat för en spelledig lördag med tanke på alla sjukdomar vi haft i laget under våren, tuffa träningsmatcher med mera, men när Holmens F97/98:or helt plötsligt stod utan motståndare till sin inplanerade träningsmatch idag så är det klart att vi hjälper till. Våra storasyrror i Holmen har radat upp bra resultat i sina träningsmatcher under våren.. Efter inledande tomgång mot Floda/Tollered och Falköping har laget slagit Skepplandas duktiga tjejer med 5-1 och fullständigt krossat Fristads 98:or nu senast med 7-0, så vi visste att det skulle bli en i raden av tuffa matcher.

Vi inleder matchen med bra självförtroende och vårdar verkligen bollen på ett helt annat sätt än innan vi körde igång elvamannaträningsmatcherna i vår. F99/00 anfaller i bredd och får till en hel del fina avslut som tyvärr är på lite för långt håll för att Amanda i motståndarmålet ska släppa till något. Dom "svarta" å andra sidan kommer med högt tryck i sina anfall och skär ofta igenom på kanten, men får inte tid på sig att bygga upp anfallet då vår backlinje konstant pressar med understöd så de få avslut som kommer fram plockas enkelt ner av Veronica som snabbt sätter igång ett nytt rött anfall. Det som idag skiljer lagen åt är styrkan i avsluten (inte så konstigt när det skiljer 2-3 år på vissa tjejer). Tänker bland annat på ett skott från oss som saaakta rullar mot öppen bur, men en vilt rusande motståndarback rensar väck bollen på mållinjen. Vi har också en del lägen när man märker att stressande backar hjälper till även om dom inte når fram, för våra anfallare skjuter antingen på för långt håll eller rakt på målisen och på denna nivån är det inte så många som bara tappar in bollen i mål :) Med 5 minuter kvar av första halvlek står det fortfarande 0-0 när det för en gångs skull blir en lucka i vår för övrigt grymt jobbande backlinje och i svår vinkel tråcklar nån av F98-tjejerna in 1-0 och tyvärr märker man att det blir lite "men va "#¤"#¤, vi som hade koll på detta" för en liten stund senare blir det nästan repris på första målet och 2-0 till F97/98 blir då halvtidsresultat.

Andra halvlek drar igång och nu är det storasyrrorna som har medvind efter sina två snabba innan paus. Det är en fullkomlig anstormning av svarta tjejer som vill trycka in fler mål och nästan hela vårt lag är nere och försvarar. Trots denna massiva attack så rider vi ut stormen och får så sakteliga tillbaka vårt fina spel från första halvlek. Det märks ändå att våra motståndare har mer rutin av storplansspel och det är skillnad i lugnet på backlinje - målvakt som tar det lugnt och sakteliga bollar fram och tillbaka för att bygga upp ett nytt anfall. Absolut sådana här matcher som vi kan ta med oss och som hjälper oss bli mer och mer säkra i vårt eget spel. Precis som i första halvlek är det mycket krigande och vår backlinje får jobba kopiöst. Vi sticker i mellan med en och annan kontring, men annars är det mycket försvarande för vår del. Det tar ändå 25 minuter innan motståndarna lyckas få hål på oss igen och det är inte mycket att säga. Vi är numret mindre idag och det är väl inte så konstigt när vi precis påbörjat vår egen resa på elvamanna. Matchen slutar sen 3-0 till F97/98 och vi får tacka för en rolig och utvecklande match!!
(Kuriosa: Veckan efter vår träningsmatch spöar Holmens F97/98 upp Frisco med 10-0 (!!) i DM-F16)

Imorgon väntar Lerums F99 och det är som sagt sista träningsmatchen innan serien kör igång. Lerum har ju ett duktigt gäng som är med i Göteborgsserien och krigar, så vi vet att det blir ännu en utmaning och det är ju faktiskt det vi behöver för att själva bli ännu bättre!