Sök i den här bloggen

söndag 14 april 2013

Lerums F99:or fick revansch

Så var det då dags för vårens sista träningsmatch och egentligen var ju denna match vikt lite för våra F99-tjejer från början, men som det nu blev med handbollsturneringar, resor och sena sjukåterbud var det ett för dagen väldigt ungt lag som ställde upp med 12 tjejer födda 2000 och 2 tjejer födda 1999 (varav en då i mål). Lerums F99:or mötte vi ju senast i Kycklingcupens F14-klass när våra tjejer vann med 4-0 och till slut plockade hem silvret och dessförinnan var det faktiskt 2,5 år sedan senaste utematchen. Detta Lerumsgäng har ju bland annat imponerat i vår med 3-0 vinst mot Hindås, 2-3 mot supervassa Hönö/Björkö och spelar i år i Sanktan 2 tillsammans med lag som HB, Jitex, Älvängen mfl ruggigt duktiga lag, så absolut en bra värdemätare inför vårt eget seriespel.

Matchen kör igång och det är lite trevande inledningsvis där vi byter bollar med varandra. Mycket spel på mittfältet med en och annan kontring åt bägge håll. Lerums 99:or har ju alltid haft en väldigt fysisk spelidé och dagens domare är väldigt snabb att sätta nivån genom frisparkar framförallt till vår fördel. Riktigt skönt med en erfaren domare som ser till att direkt sätta nivån och hålla nere skaderisken! Liksom matchen igår har vi väldigt stabilt spel i backlinje och mittfält, men saknar tyvärr lite sjuka spelare som kunnat stötta längst fram i anfallet. Första halvlek slutar oavgjort där Holmen mot slutet har de vassaste chanserna att ta ledningen bland annat med två frisparkar som går strax utanför mål.

I andra halvlek trycker Lerum i en andra växel och vi får väldigt svårt att få bort bollen från egen planhalva. Lite oreda i backpositionerna gör att vårt mittfält tvingas sjunka ner för mycket och det blir då allt för långa avstånd när vi väl lyckas vända spelet och vi tappar ofta bollen innan vi kommit till avslut. Lerums mål efter 3/4-delar av matchen tillkommer på en av flera hörnor när vi inte lyckas rensa bort bollen. Sanning att säga har vi även tur några gånger när Lerums anfallare (ofta via en rättplacerad Veronica) helt missar ganska klara målchanser. Mot slutet av matchen har vi några chanser att kvittera, men tyvärr lite för tunt med anfallsunderstöd så 0-1 blir slutresultat.

Sammanfattat har då våra träningsmatcher i vår varit mestadels mot lag som spelar i högre serier än oss. En medveten utmaning för att komma redo till våra egna serier. Vi har fått igång positionsspelet, börjat vänja oss vid elvamanna/stor plan och fått mycket erfarenhet, men nu är det slut på hedervärda förluster. Nu går vi in i två serier med målsättning att slå alla lag vi möter!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00