Sök i den här bloggen

lördag 27 oktober 2012

Nästan full pott i Kycklingcupens gruppspel 2012

Tidigt lördag morgon är det en skön samling lagom trötta tjejer och ledare som samlas på Holmalyckan för avfärd mot Sollebrunn. Även om det är F12 som kör igång på morgon/förmiddag har vi lite äldre tjejer med, bland annat stort tack till Molly som hade musikspelaren med sig och gladde alla i Sollebrunns sporthall som annars var helt musikfri... Nu var det så många olika laguppdelningar idag att det enklaste är att vi tar resultaten lag för lag och börjar med de som körde igång först, lag Röd i F12.


Holmalund RÖD F12

Vår första motståndare Långared mötte vi i förra årets cup och slog då rejält med 7-0. I år hade man fått ihop en mer tajt trupp som krigade in i det sista. I denna match var det tyvärr inte riktigt någon i det röda Holmengänget som kom upp i sin vanliga nivå och till slut visade resultattavlan 2-0 till våra motståndare, inte riktigt cupöppningen vi hoppats på.


I den andra matchen var det våra gamla Södra Härene Grön och här föll verkligen botten ur. Det brukar visserligen vara tuffa matcher, men att förlora med 5-0 mot SHIF är definitivt inte roligt och i och med att Långared där i mellan slagit Skogsbygden var det egentligen redan klart att våra röda tjejer inte skulle gå vidare.

Skogsbygden väntade i sista matchen och här gällde det egentligen bara att avsluta och visa vilket spel detta lag kan ha och när Moa inleder med 1-0 och Elenora får in både 2-1 och 3-1 så känns det ändå som en snygg avrundning och viktigt med positiv energi för de 00-tjejer som skulle spela vidare i F14 efter lunch!


Holmalund VIT F12

Våra vita krigare inledde med att möta hemmalaget Sollebrunn och här visade vi verkligen upp ett passningsspel som inget annat lag i cupen hittills gjort. Med ett flertal frilägen, spel i stort sett endast på motståndarsidan, 1 spelmål + 1 frisparksmål av Emelie och endast ett snöpligt insläppt mål kunde siffrorna varit större, men vi får ändå den ack så viktiga inledande vinsten och därmed också lite längre vila inför match två.

I den andra matchen är det våra finalmotståndare från Elljuscupen, Södra Härene Vit som står på andra sidan. Om spelet var snyggt i första matchen var det rena fotbollspropagandan i denna match när Helin efter 3-4 direktpassningar snyggt skarvar in 1-0, Emelie fortsätter med 2-0, 3-0, Cornelia äntligen får utdelning 4-0 och Helin lugnt och fint får avsluta med 5-1 står det klart att lag vit vunnit gruppen och är direktkvalificerade till kvartsfinal nästa söndag mot Töllsjö IF som kom tvåa i grupp 1.


Holmalund BLÅ F14

I år fanns det ju egentligen ingen klass för 99:or, så både vi och flera andra lag körde i F14. I första matchen är det Vårgårdas äldre tjejer som står på andra sidan och det är ett gäng damer med krut i dojan. Nu visar det sig inte spela någon större roll då dom knappt får låna bollen och vi fortsätter det fina passningsspelet från träningarna och Molly såklart rinner igenom med cupens första hat-trick (3-0 till Holmen)! Extra roligt också att se Linnea A lossa den ena kanonen efter den andra från mittfältet, det kommer snart ett mål ju mer du siktar in dig! :)

I den andra matchen är det Sollebrunns äldre tjejer som står för motståndet och här blir det lite mer kamp även om det ofta är Johanna som rinner igenom på vänsterkanten. Riktigt roligt också att denna duktiga tjej får till det första målet som också visar sig bli slutresultat, trots ett gäng stenhårt krigande hemmatjejer. Denna vinst innebär också att våra BLÅ tjejer vinner sin grupp och nästa lördag spelar kvartsfinal mot Lerums 99:or...


Holmalund GUL F14

Vårt andra lag i F14 hade hamnat i dödens grupp med Skepplandas 98:or som första motståndare. Dessa lite större gulingar har vi inte direkt stött på mer än någon seriematch dom hoppat in och hjälpt till i 99/00-laget. Nu var det inomhus och vårt eget gulinglag stod upp riktigt bra större delen av matchen, men ett olyckligt insläppt mål innebar till slut uddamålsförlust i öppningsmatchen.

I andra matchen stod ett välkänt gäng på andra sidan, KIKs F98:or som vi aldrig vunnit mot, upp till bevis! Ett riktigt krigande Holmen visade att här släpper vi inte till något!! Istället är det ett mer och mer frustrerat KIK som orsakar en frispark direkt framför eget mål och när Siri ser en lucka i muren prickskjuter hon in 1-0 till Holmen!! Mot slutet av matchen är vi ett jagat lag, men rensningar och räddningar innebär till slut att vi för första gången slagit dessa duktiga blå tjejer, ytterligare en milstolpe till handlingarna :)

Nu innebär dessa två resultat att sista matchen mellan Skepplanda och KIK blir avgörande för vilken placering vi ska få. Nästan helt omöjligt, men då har vi tre lag på exakt samma poäng och straffavgörande mellan samtliga. Holmen inleder och med 3-3 mot Skepplanda och 0-1 mot KIK.... men här får vi verkligen tacka KIK som i sin tur slog Skepplanda med fler mål än vi förlorat med och även lag GUL är i kvartsfinal nästa lördag i Nolhagahallen mot KIK igen... denna gång det Vita laget...


F98:a-laget...

Extra grattis till våra F98:or (lag VIT) som gjort det kloka beslutet att låna in Moa och Veronika i sitt lag... med 2-0 mot Floda/Tollered och 1-1 mot Lerums 99:or vinner även detta lag sin grupp och hamnar på den översta halvan av nästa lördags slutspel. I sin kvartsfinal möter dom Södra Härenes 98:or...

Så... efter en oerhört lång dag i Sollebrunns Sporthall kan vi nöjt konstatera att 3/4 av våra egna lag + två av våra tjejer som lånats in till annat lag spelar i finalerna i Kycklingcupen nästa helg!! Riktigt skönt att se den bredd vi har i laget och det kommer bli riktigt spännande nästa vecka :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00