Sök i den här bloggen

lördag 6 oktober 2012

Medalj i ALLA utomhuscuper 2012

Förra helgen körde vi ju allra sista utecupen för i år och det är ju helt otroligt vilka framgångar som Holmens 99/00:or har när det gäller att mäta krafterna med de allra bästa motståndarna runt om i landet! Innesäsongen avslutades ju på allra bästa sätt genom ett försvarat guld i Tångahallen Futsal Cup och siktet var såklart inställt på fler medaljer när vi väl "gick på gräs", målet var att förbättra förra årets utecupsresultat om tre guld och ett silver! Sex stycken utomhuscuper låg inplanerade framåt och nu såhär i oktober kan det väl vara dags med en blick i backspegeln, för det är verkligen helt otroligt hur våra duktiga tjejer har visat upp Alingsås färger!

Första utecupen för året var även premiär för våra dubbelnollor i niomannamatcher. Som motståndare här väntade några av Göteborgs bästa 00-lag och vilken prestation av våra tjejer som inte förlorar en match fram till förlängningen av finalen där duktiga BK Häcken i matchens sista minut lyckas trycka in vinstmålet. Årets första medalj är bärgad och vilken niomannapremiär!!

Uppe i Ardala väntade inte bara några av Göteborgs duktiga lag från Sanktan, här fanns även två norska tjejlag med i uppställningen. Här grinade oturen oss i ansiktet när Backa FC (de slutliga vinnarna) lyckades vinna mot oss genom ett mål som egentligen var en rensning som råkade studsa på en av deras anfallares knä. Oavsett så bärgades årets andra medalj!

Veckan efter var det dags för Holmens tjejer att åka tillbaka till Öckerö för att försvara förra årets guldmedalj. Öbollen är en riktigt trevlig turnering som snabbt brukar fyllas med duktiga lag och likaså var det i år. Vi förlorade visserligen den inledande gruppmatchen mot Zenith, men ska man vinna är det bara att bita ihop, komma igen och jodå... resterande gruppspelsmatcher vanns och vi passade dessutom på att raka undan superduktiga Torslanda i kvartsfinalen. Tyvärr gick det inte hela vägen i år, men årets tredje medalj var ändå bärgad!!

I vår första riktigt lååånga cup var det även premiär för 11-mannaspel och även om vi hade hoppats det skulle gå bra så visade våra tjejer ännu mer att nästa års seriespel kan bli riktigt roligt! Att vinna hela gruppen mot lag som Jitex och Västerås är ett kraftprov som förtjänar applåder och när vi sen stod som vinnare mot duktiga Hanviken i kvartsfinalen så kom det en och annan tår! Nu räckte det inte hela vägen mot suveräna Fortuna FF från Helsingborg som faktiskt kört i 11-mannaserie hela året, men fjärde medaljen på fjärde försöket var i hamn!!

Ett lika stort äventyr som Kallescupen var cupen av alla cuper, Gothia Cup! Med siktet inställt på Heden var Holmens tjejer 1 minut från A-slutspel, men frågan är om det inte till slut blev roligare att kunna köra dubbla matcher, mitt i Göteborg med åskådare från hela världen som kantade planerna :) Att duktiga Bela Barkeby från Stockholm till sist blev för svåra (dom tog förresten sedan hem b-finalen) tar ändå inte ifrån oss det faktum att Holmens tjejer visade upp att Alingsås kan ta fram riktigt duktiga fotbollsspelare! Årets femte medalj var i hamn.

Årets sista utecup var ännu en cup där Holmalunds F99/00 var försvarande mästare från förra året. 2011 var det kanske lite mer överraskande att vi lyckades gå hela vägen, men i år visste alla vilka vi var! Att vi i år delat upp så alla tjejerna i laget kunde spela var självklart imponerande och vi kan bara tänka oss hur motståndarna funderade när dessa härliga Alingsåsare slog upp dubbla tält, musiken spelade på högsta volym och 25 halvgalna Holmentjejer värmde upp tillsammans. Resten är historia, Holmen vinner gruppen i både F12 och F14 för att helgen efter åka upp och dominera hela vägen! GULD i bägge klasserna och vi lyckades inte bara dubbla förra årets guld utan dessutom plocka med ännu fler medaljer till Alingsås!!

Riktigt, riktigt roligt också att kunna visa alla duktiga fotbollstjejer som valt att börja i Holmalunds IF F99/00 under året att dom verkligen gjort helt rätt val. Hur ska vi kunna slå detta nästa år!? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00