Sök i den här bloggen

torsdag 27 oktober 2011

Kycklingcupen - Gruppkoll #5 - Floda

Vi avslutar den här återblicksejouren med att spana in den sista motståndaren, Floda i grupp 6 (även Lerum har ett lag i Grupp 6, men dom har vi ju redan kikat på :) 

Nu är det antagligen så att det kommer vara Flodas 99:or vi får möta och det Floda vi stött på tidigare är deras blandade lag som deltagit i Division 9 Alingsås under året...

Kikar vi tillbaks på seriespelet 2010 så var det i Division 10 vi stötte på Floda och i vår första match kom de på besök till ett regnigt och blåsigt Alingsås. Holmen kör på för fullt och får in både 1-0 och 2-0 innan Floda får in ett långskott. Helin och Nelly ökar på till 5-1 och självklart när hela Holmen är på motståndarnas sida lyckas Floda återigen få in ett långskott och matchen slutar 5-2 till Holmen.

I reprismötet mot hösten i Floda har de lagt upp sin taktik helt rätt. Full rusning mot Holmens mål och på ren vilja pressar man in 1-0 mot ett förvånat besökarlag. När chocken väl lagt sig samlar ändå Holmen ihop laget och med ett klart övertag slutar matchen 5-1 till Holmalund. Vi måste se upp och vara med från start, oavsett vilket lag vi möter!

2011 har vi Floda i vår division 9 Fristad och vi börjar med att ladda upp med träningsmatch innan serien drar igång. En solig vårdag kom Holmen på besök till Flodas konstgräsplan och det var ett riktigt träningspass där vi testade olika spelare på olika positioner och matchen den slutade med hela 8-0 till Holmalund, en trevlig inledning på säsongen!

Nu skulle det sen dröja ända till augusti innan det var dags att möta Floda igen och laget hade helt klart jobbat ihop sitt backspel under vårens serie. En tät match där Holmen anfaller gång på gång mot ett väl samlat försvar. Det är grymt svårt att få till ett spel mot ett lag som helt går ut och bara försvarar sig, men vi lyckades ändå peta in 1-0 mot slutet av matchen. Tyvärr får Floda chans till kontring och lyckas faktiskt peta in en reducering som inte kändes helt rättvis, men i allra sista stund får Helin äntligen in bollen i Flodas mål och matchen slutar 2-1.

Läxan att lära här är att även om vi möter lag där vi i stort sett äger hela spelet så får man aldrig släppa till helt bakåt för det räcker med en kontring som går hem så kan matchen faktiskt vara förlorad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00